Filipovski o vremenu u Beogradu: Nije to bio pravi Partizan

ABA League 6. okt. 202118:503 komentara
Podeli:
KK Partizan NIS

Slovenački trener Sašo Filipovski, koji je u delu prethodne sezone bio trener beogradskog Partizana, oprobaće se u novoj ulozi – biće stručni konsultant u prenosima Evrolige na slovenačkom Sport klubu. Tom prilikom 47-godišnji Ljubljančanin govorio je i o vremenu provedenom u klubu iz Humske.

Filipovski je na čelu nekadašnjeg evropskog prvaka bio od novembra 2020. do marta 2021. godine – na klupi crno-belih nasledio je Vlada Šćepanovića, dok je posle otkaza koji je Filipovski dobio Partizan privremeno vodio Aleksandar Matović.

Povezano:

Nije mi žao što sam bio u Partizanu, znao sam u šta se upuštam. Kada je Partizan u dobrom stanju, onda ga vode treneri kao što je Željko Obradović. Ali… Bilo je mnogo trenera koji nisu želeli da preuzmu Partizan kada sam ja došao. Neki su me i savetovali da ne preuzimam tu ulogu. Nisam želeo da odbijem, hteo sam da osetim kako je raditi u tom klubu. Ne postoje porazi u životu, za me ne postoje samo pobede, a u Partizanu sam mnogo naučio“, rekao je Sašo Filipovski o vremenu provedenom u „Parnom valjku“.

Nije to bio pravi Partizan – kovid je učinio svoje. Igrali smo bez publike, sada je slika potpuno drugačija. Tim je bio u velikim problemima, ali smo na početku igrali dobro i probili se među 16 najboljih timova u Evrokupu. To je bio naš maksimum i problemi su ubrzo izašli na videlo, a imali smo mnogo unutrašnjih problema. Ja sam tamo samo gasio vatru. Sada su postavljene prave osnove. Imaju jednog od najboljih trenera u Evropi i on će postaviti crno-bele na nove temelje“, kazao je nekadašnji trener Olimpije, Turova, Lokomotive iz Rostova, Lotomatike, Stelmet Zijelone Gure, Banvita i Monaka.

Komentari

Vaš komentar