FMP poziva na vanrednu Skupštinu ABA lige

ABA League 3. apr. 202114:413 komentara
Podeli:
ABA liga, KK FMP

Košarkaški klub FMP iz Železnika obratio se saopštenjem povodom poziva za vanrednu Skupštinu ABA lige.

Prethodno je sastanak odnosno Skupština koju je sazvao prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan bio neuspešan, nakon što je Crven azvezda najavila da neće biti učesnik pomenutog sastanka, upravo zbog toga što nije jasno da li je u pitanju Skupština ili radni sastanak.

Saopštenje FMP prenosimo u celosti i bez izmena:

KK FMP obaveštava košarkašku javnost da je predsednik našeg kluba gospodin Đorđe Avramović kao predsedavajući regionalnog takmičenja ABA lige jtd, zajedno sa članovima rotirajućeg predsedništva u kome se nalaze i potpredsednici, Đorđije Pavićević (KK Mornar) i Željko Žilavec (KK Zadar) uputio dana 31.03.2021. godine poziv za Vanrednu Skupštinu ABA lige.

Sednica je uredno zakazana za 16.04.2021.godine i poziv je upućen svim klubovima ABA lige jtd od strane jedinog legitimnog tela koji može da sazove Skupštinu, a to je predsedništvo ABA lige jtd u navedenom sastavu. Njegov legitimitet je potvrdjen i na dve Skupštine ABA lige održane 16.07. i 23.07.2020. godine u skladu sa važećim aktima Aba lige.

Kako bi sprečili bilo kakvo dalje dezinformisanje javnosti, KK FMP u prilogu dostavlja i audio zapis sa sednice Skupštine održane 16.07.2020. godine na kome se jasno čuje trenutak kada dotadašnji predsedavajući ABA lige (predstavnik KK Cibona) predaje dužnost novom predsedavajućem ABA lige jtd (KK FMP) i potpredsednicima ABA lige (KK Mornar i KK Zadar).

KK FMP smatra da predstojeća Vanredna Skupština 16.04.2021. predstavlja idealnu priliku da na opšte zadovoljstvo, ligu svih klubova, vratimo u okvire zakona i nastavimo da razvijamo ABA ligu jtd za opšte dobro košarke u celom regionu.

KK FMP u prilogu ovog saopštenja dostavlja i poziv svim članovima ABA lige za vanrednu Skupštinu (koja će se održati 16.04.2021. godine) sa dnevnim redom koji je predviđen za zasedanje Skupštine“.

 

Komentari

Vaš komentar