Gašić: Odbrana je ključ uspeha, nema euforije, idemo dalje

Podeli:
ABA 2/Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske uspeli su posle MZT Skoplja, da pobede i Vojvodinu sa 76:66 pa sada imaju skor 6-3 i realne izglede da stignu do TOP 8 faze ABA 2 lige, dok su šanse Novosađana znatno manje, s obzirom da imaju skor 4-5.

Izabranica Velimira Gašića, igrači Sutjeske, odigrali su besprekoran meč kada je odbrana u pitanju. Potpuno su neutralisali najjače oružje Vojvodine, igru u tranziciji i šut za tri poena. S duge strane, dobra odbrana je ulila veliku dozu samopouzdanja košarkašima Sutjeske, koji su zonsku defanzivnu postavku rivala, razbili šutem za tri poena, koji nije jača strana Nikšićana.

„Ostvarili smo dragocenu pobedu i nastavili borbu za plasman u TOP 8 fazu drugog po rangu regionalnog takmičenja. Ključ uspeha je bila odbrana. Defenzivne zadatke smo odradili na visokom nivou, a iz dobre odbrane, stigli su laki poeni, kao i samopouzdanje kada je reč o šutu sa distance“, naglasio je trener Sutjeske, Velimir Gašić, pa nastavio:

ABA/Dragana Stjepanović

„Naš primarni cilj u sezoni koja je u toku je ponovni plasman u ABA 2 ligu, kroz šampionat Crne Gore. Imamo mladu ekipu, ekipu koja je sastavljena od momaka iz Nikšića. Ekipa je pokazala karakter, pokazala je da ima kvalitet, da je kadra da se bori za mesto među osam najboljih u ABA 2 ligi, a pomenutu borbu ćemo nastaviti. Odmah se okrećemo narednom iskušenju, a to je izuzetno kvalitetna ekipa Širokog“.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

U narednom, a ujedno i poslednjem kolu na turniru u Banjaluci, Sutjeska će odmeriti snage sa ekipom Širokog, dok će Vojvodina igrati protiv MZT Skoplja.

Komentari

Vaš komentar