Gašić: Pokazali karakter; Jovanović: Presudio skok

Podeli:
Petar Jovanović, Velimir Gašić
FOTO: ABA/Dragana Stjepanović

Utakmicom između Sutjeske i Lovćena, završen je treći turnir ABA 2 lige u Sarajevu, a u okršaju crnogorskih klubova, slavili su Nikšićani sa 79:69, pa poslednji turnir u Čejetini, Sutjeska i Lovćen čekaju sa skorom 3-7.

Nikšićani i Cetinjani se nalaze na začelju tabela, plasman u Top 8 fazu je u domenu teorije, a cilj na Zlatiboru će biti da se izbegne plej-aut faza takmičenja.

ABA 2:

Istovremeno, pomenute ekipe, uskoro, zajedno sa Studentskim centrom, Podgoricom i Ibrom očekuje nastavak borbi za osvajanje jednog od dva mesta u šampionatu Crne Gore, koja ponove vode u drugo po rangu regionalno takmičenje, a Sutjeska i Lovćen su izborili plasman na finalni turnir Kupa.

Drago mi je što je ekipa pokazala reakciju i karakter posle poraza od Rabotničkog. Bio je to meč koji smo odigrali ispod svakog nivoa. Rezultat u ABA 2 ligi je takav, kakav je. Ne tražim alibi, nikada to nisam radio, ali je jako teško igrati sa problemima koje smo mi imali. Nama je na svakom turniru nedostajalo nekoliko igrača, a jako je teško menjati kompletan sistem igre iz turnira u turnir“, rekao je trener Sutjeske, Velimir Gašić i nastavio:

Sutjeska i Lovćen su veliki rivali i veliki sportski prijatelji, tako da svaka utakmica ima posebnu težinu i naboj, jer obe ekipe žele da stignu do pobede. Pristup meču je zaista bio jako dobar. Odigrali smo čvrsto, sa mnogo energije u oba pravca i zasluženo smo stigli do veoma dragocenog trijumfa“.

Trener Lovćena, Petar Jovanović nije mogao da bude zadovoljan izdanjem svog tima posle meča u kojem je Sutjeska imala 20 skokova više, a Lovćen promašio 14 slobodnih bacanja…

Presudio je skok. Sutjeska je dominirala u ovom segmentu igre. Promašili smo 14 slobodnih bacanja, promašili mnogo otvorenih šuteva. Evidentno je bilo da su Nikšićani više želeli pobedu, igrali su sa mnogo više energije i na kraju su zasluženo stigli do pobede. Najbolji primer za to je pomenuta dominaciju u skoku, jer je to segment igre koji zavisi od fokusa i volje“, naglasio je trener Petar Jovanović.

Tabela: Studenstki centar 9-1, Borac Banjaluka 7-3, Spars 7-3, MZT 6-4, Mladost 6-4, Sloboda Užice 6-4, Zlatibor 6-4, Široki 5-5, Podgorica 5-5, Gorica 3-7, Rabotnički 3-7, Lovćen 3-7, Sutjeska 3-7, Helios 1-9.

Komentari

Vaš komentar