Goranović za SK: Borićemo se da snove pretvorimo u javu

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Izabranici Velimira Gašića, košarkaši Sutjeske, u dobrom raspoloženju čekaju poslednji turnir ligaškog dela takmičenja u ABA 2 ligi. Nikšićani imaju realne izglede da stignu do TOP 8 turnira koji se igra u Skoplju, a imaju realne izglede da ostvare i primarni cilj, a to je ponovni plasman u ABA 2 ligu, kroz šampionat Crne Gore.

Mlada i izuzetno talentovana ekipa je imala uspona i padova tokom sezone, bilo je neplaniranih poraza, ali i velikih pobeda, pa uoči turnira koji organizuje ekipe Širokog Brijega, Nikšićani imaju skor 6-4, a u šampionatu Crne Gore, nakon pobede nad Lovćenom i Teodom imaju skor 8-4.

Ono što muči izabranike Velimira Gašića je činjenica da ne mogu da treniraju u željenom ritmu, jer se dvorana u Nikšiću renovira, a na turniru koji sledi, očekuju ih jako zahtevni dueli protiv Borca iz Banjaluke, Zlatibora, Mladosti iz Zemuna.

ABA/Dragana Stjepanović

“Primarni cilj u sezoni koja je u toku je ponovni plasman u ABA 2 ligu. Imali smo nekoliko neplaniranih poraza, ali smo uspeli da se podignemo posle udaraca koje smo dobijali, slavili smo dva puta protiv Lovćena, dobili smo i Podgoricu, pa držimo sudbinu u našim rukama kada je reč o osvajanju jednog od dva mesta koja ponove vode u drugo po rangu regionalno takmičenje, kroz šampionat Crne Gore. Ono što je bitno, do kraja sezone, u svakom meču moramo da budemo na nivou, na kojem smo bili u prethodne dve utakmice, protiv Lovćena i Teoda”, naglasio je Ilija Goranović za Sport Klub, pa nastavio:

ABA/Dragana Stjepanović

“Sada smo misli usmerili ka turniru ABA 2 lige koji nas očekuje i na kojem ćemo uložiti i poslednji atom snage da kompletiramo podvig, da stignemo do finalnog, odosno TOP 8 turnira u Skoplju. Ostvarenim rezultatima smo već premašili očekivanja, jer imamo jednu od najmlađih ekipa u regionu, ali mladost sa sobom nosi glad za uspehom, pa ćemo u duelima sa ekipama Borca iz Banjaluke, Zlatibora i Mladosti, uraditi sve što je u našoj moći, da stignemo do pozitivnih rezultata, da stignemo među osam najboljih timova u ABA 2 ligi. Drugim rečima, nastojaćemo u završnici sezone, da sve snove pretvorimo u javu”.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Tabela: Borac Banjaluka 9-1, MZT Skoplje 8-2, Široki 7-3, Helios 7-3, Spars 6-4, Mladost 6-4, Sutjeska 6-4, Zlatibor 5-5, Vojvodina 4-6, Podgorica 4-6, Lovćen 3-7, Rogaška 2-8, Pelister 2-8, Vrijednosnice 1-9.

Komentari

Vaš komentar