Hamilton za SK: Došao sam da osvajam trofeje

ABA League 28. jan 202112:29 > 12:32
Podeli:
džoni hamilton
Sport Klub

Džoni Hamilton, stameni centar koji je pre nekoliko dana, tačnije rečeno odmah posle meča sa Crvenom zvezdom, postao član Barana do kraja sezone, bio je u centru pažnje pre utakmice između Mornara i Uniksa u trećem kolu TOP 16 faze Evrokupa.

Naime, sat vremena pre početka utakmice koju je Uniks dobio, Hamilton je odradio trening od 45 minuta, a na osnovu prikazanog, fizičkog izgleda kao i ponašanja, jasno je da će biti kapitalno pojačanje za Mornar, kako u igračkom, tako i ljudskom smislu. Naime, pored moćnih zakucavanja, Hamilton sve vreme nije skidao osmeh sa lica.

Podsećanja radi, Hamilton je ostao igrač Fenerbahčea, u Bar je stigao na pozajmicu do kraja sezone, kako bi pojačao ekipu u oba pravca, kako bi doneo dodatnu čvrstinu pod samim košem, kako bi pomogao u nastojanju izabranika Mihaila Pavićevića da se umešaju u borbu za titulu u ABA ligi, te plasman u TOP 8 fazu Erokupa.

Hamilton će debitovati u dresu Mornara 30. januara protiv Borca iz Čačka, a biće u sastavu tima i protiv Uniksa u Kazanju, ovaj meč je na programu 3. februara.

Sve što sam čuo i uspeo da saznam o Mornaru, pre dolaska iz Istanbula se pokazalo tačnim. Nije lako poverovati u priče o porodičnoj atmosferi, harmoniji, idealnim uslovima, dok to ne doživite i ne vidite svojim očima. U Baru sam tek nekoliko dana, ali svi ljudi iz kluba, kao i saigrači su se potrudili da se osećam kao kod kuće. Nastojaću da uzvratim istom merom. Uradiću sve što je u mojoj moći, da se što pre aklimatizujem, prihvatim sistem rada i igre novog stručnog štaba, da opravdam očekivanja navijača, da pokažem da sam kadar da pomognem u ostvarivanju ambicioznih ciljeva, a to je pre svega borba za trofeje. Zbog toga sam i došao, jer mi je trebao ambciozan klub, klub koji se bori za najviše moguće domete“, naglasio je Džoni Hamilton za Sport Klub i nastavio:

U Fenerbahčeu sam odlično radio i trenirao, tako da sam fizički maksimalno spreman. Ono što mi nedostaje su minuti na parketu, jer u proteklom periodu nisam bio u prvom planu. U dogovoru sa stručnim štabom, odlučili smo da je najbolje da privremeno napustim Istanbul i Fenerbeahče, da odem u klub gde ću moći da igram i pokažem koliko vredim i mogu. Nije lako izabrati novu sredinu, ali iskreno, nemam nikakvu dilemu da sam dolaskom u Bar napravio sjajan potez. Iz dubine duše se nadam da će saradnja biti uspešna, da ćemo na kraju sezone svi imati mnogo razloga za zadovoljstvo“.

Hamilton će debitovati protiv Borca iz Čačka 30. januara. Ovaj meč se igra u Baru, a zatim će zajedno sa saigračima ući u ubitačni ritam putovanja i utakmica na koji je navikao i u dresu Fenerbahčea. Hamilton je ostavio pozitivan utisak. Kristalno je jasno da može samo da unapredi pozitivnu atmosferu, a na osnovu fizičkog izgleda i prikazanog na mini treningu, nema nikakve dileme da će Hamilton doneti, ono što je Mornaru i najpotrebnije, čvrstinu pod košem, čvrstinu i kontrolu skoka.

Komentari

Vaš komentar