„Igrali smo sa mnogo energije, pogađali smo teške šuteve“

Podeli:
KK Igokea/Marija Vuruna

Izabranici Mihaila Pavićevića, košarkaši Mornara, iako nisu u optimalnoj formi, iako kockice nisu složene u željeni mozaik, sjajno su počeli sezonu. Barani su kao gosti pobedili Igokeu sa 91:83, a centralne figure su bili Daron Rasel koji je ubacio 41 i Vladimir Mihailović sa 26 poena.

Mornar je imao uspona i padova. Igokea je na poluvremenu imala prednost od 10 poena – 47:37, uoči poslednjeg kvartala je vodila sa 66:60, ali je usledila ofanzivna rapsodija Rasela i Mihailovića, Mornar je završnu deonicu dobio sa 31:17.

“Kao i svaka utakmica na početku sezone i ova je donela neizvesnost. Iz mog iskustva, pritisak je uvek veći na domaćoj ekipi, nego na gostujućoj. To je možda jedan od faktora koji je odlučio ovu utakmicu. Imali smo mnogo padova u igri, što je i normalno, jer smo napravili potpuno novi tim. Volim da se našalim i kažem da im još nisam svima imena popamtio”, rekao je u svom stilu Pavićević, pa nastavio:

KK Igokea/Marija Vuruna

“Ovo je prvi put da smo igrali zajedno, jer Vladimir Mihailović u pripremnom periodu nije odigrao nijednu utakmicu. Imali smo velikih pehova, od povrede mladog Ščuke, najvećeg talenta kojeg sam video u poslednjih dvadeset godina. Zaista mi je mnogo teško kad pričam o njemu, želim mu brz oporavak. Imali smo i drugih igrača koji su izašli iz povreda, ali svi koji su kročili na teren dali su sve od sebe, a samo sam to tražio od njih. U drugom poluvremenu smo adaptirali igru na njihovu promenu odbrane, iskoristili neke situacije koje smo pravili i pogađali teške šuteve. To će nas, nadam se, krasiti i ove godine”, zaključio je Pavićević.

KK Igokea/Marija Vuruna

U narednoj rundi. Mornar će na svpm parketu ugostiti Zadar. Podsećanja radi, Barani žele da se bore za oba trofeja u Crnoj Gori, žele u plej-of ABA lige, a već sada su izbegli očajan start iz prošle sezone 0-6, već sada su pokazali da će biti neugodan rival, te da neće odustati od igre – za poen više.

Komentari

Vaš komentar