Ivanović pred Zvezdu: Moramo da odigramo vrhunski

Podeli:
KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosti ostvatili su iza sebe turbulentan period, a sada se okreću novom. Izabranici Petra Mijovića, izvojevali su pobedu protiv koronavirusa, zatim slavili protiv Breše i Cibone, a sada su fokusirani na duele protiv Zvezde, Ulma i Metropolitena.

U međuvremenu, većina momaka koja je provela tri nedelje u izolaciji, zatim odigrala utakmice protiv Unikahe, Breše i Cibone, za pet dana, bila je u sastavu državnog tima na turniru u Pou, gde je Crna Gora ispustila meč loptu za plasman na Evropsko prvenstvo, porazom od Velike Britanije.

Sada su misli ponovo usmerene na klupske obaveze, a ritam je ubrzan i ubitačan. U nedelju, 6. decembra, sa početkom u 18 časova, Budućnost igra protiv Zvezde u Beogradu, dva dana kasnije sledi gostovanje nemačkom Ulmu, a 11. decembra u Podgoricu dolazi francuski Metropoliten.

Očekuje nas još jedna u nizu ubitačnih serija. Očekuje nas na startu pomenute serije, duel sa Crvenom zvezdom, trenutno najboljom ekipom u ABA ligi. Mi smo imali velikih problema u proteklih mesec dana, borili smo se sa koronavirusom i rivalima na parketu. Nismo imali vremena za  zajednički trening i rad. Zadovoljni smo ostvarenim na oba fronta, a sada je priroritet da podignemo formu na viši nivo, da ponovo složimo kockice u željeni mozaik, jer smo usled svih problema, još uvek daleko od top forme. I pored svih problema, nismo osetili gorčinu poraza u regionalnom takmičenju, imamo više nego realne izglede da stignemo do TOP 16 faze drugog po rangu evropskog takmičenja“, naglasio je Nikola Ivanović i nastavio:

Zvezda je izuzetno kvalitetna ekipa, pokrivena je na svim pozicijama, poseduje ofanzivni i defanzivni potencijal. Idemo u Beograd sa željom da se borimo do poslednjih atoma snage, a svesni smo da ukoliko želimo da budemo konkurentni i ukoliko želimo da stignemo do pobede, a želimo, moramo da odigramo gotovo vrhunski u oba pravca. Odmah posle Zvezde, očekuju nas dva jako zahtevna meča u Evrokupu, a kao i svi u timu verujem da ćemo uspeti da prebrodimo period koji sledi, a da pri tome budemo zadovoljni ostvarenim rezultatima“.

Uoči duela sa Zvezdom, Ulmom i Metropolitenom, koje će Budućnost odigrati u intervalu od pet dana, izabranici Petra Mijovića imaju skor od 5-0 u ABA ligi, odnosno 4-3 u Evrokupu.

Komentari

Vaš komentar