Jovanović: Idemo dalje; Pavićević: Ni d od derbija

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Košarkaši Budućnosti odigrali su sjajan meč u Baru. Dominirali su od prvog do poslednjeg minuta, imali su odlično defanzivno, a vrhunsko ofanzivno izdanje pa su slavili sa 104:87. Budućnost ima skor 7-4, a Mornar 4-7.

Budućnost je dominirala od prvog do poslednjeg minuta. Dobila je prvu deonicu sa 37:13, a do kraja meča, Barani ni jednog trenutka nisu uspeli da ugroze aktuelnog šampiona Crne Gore.

“Ekipa je imala dobar pristup, odigrali smo dobro u odbrani, a iz odbrane je stiglo neophodno samopouzdanje u napadu. Mornar je imao problema sa sastavom tima, tu pre svega mislim na izostanak Vladimira Mihailovića, ali imali smo i mi, jer u sastavu tima nije bilo Kabe. Ključ uspeha je bila odbrana, uspeli smo da zaustavimo Rasela u većem delu meča, dok smo u napadu pronalazili dobra rešenja, otvorene pozicije. Okrećemo se iskušenjima koja slede, a Mornaru želim sve najbolje u nastavku sezone”, naglasio je trener Budćnosti, Vladimir Jovanović.

KK Mornar Barsko zlato

Strateg Barana, Mihailo Pavićević, nije bio raspoložen posle meča.

“Zaslužena pobeda Budućnosti, a žao mi je što od derbija nije bilo ni d. Pristup je bio loš, odbrana slaba i meka. Primili smo 37 poena u prvoj deonici, a da pri tome nismo izašli iz bonusa. U tom momentu, pitanje pobednika je rešeno. Budućnost je stekla samopouzdanje, igrala agresivno i čvrsto u oba smera, a mi nismo bili dostojan rival. Do kraja sezone nam sledi borba za opstanak, moraćemo da izvršimo odgovarajuće promene u sastavu tima, neophodna su nam pojačanja, a čekamo i povratak Vladimira Mihailovića”.

KK Mornar Barsko zlato

U narednoj rundi ABA lige, Budućnost će igrati protiv Mege na svom parketu, dok će Mornar odmeriti snage sa ekipom Cedevita Olimpije u Ljubljani. U međuvremenu, Podgoričani će u osmom kolu Evrokupa, sa skorom 5-3 ugostiti ekipu Turk Telekoma. Ovaj meč je na programu 21. decembra uz prenos na Sport Klubu.

Komentari

Vaš komentar