Kadija: Samo se pobede pamte, idemo ka cilju

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Izabranici Miodraga Kadije, košarkaši Sparsa, uspeli su posle velike borbe i triler završnice da pobede Goricu sa 85:84, pa sada imaju skor 6-3, dok Gorica ima 2-7.

Poen odluke sa linije slobodnih bacanja postigao je reprezentativac Bosne i Hercegovine, Kenan Kamenjaš  na 60 sekundi pre kraja. Gorica je imala dve prilike da stigne do pobede, ali su Kapusta i Uljarević promašili za tri poena, dok su Sparsi propustili dve prilike da spreče dramu, ali je Zahiragić promašio za tri poena, a Gegić dva slobodna bacanja.

Pritisak je bio zaista veliki. Bili smo opterećeni imperativom pobede, a za rivala smo imali prilično rasterećenu ekipu Gorice. Imali smo dosta propusta, do cilja smo stigli posle dramatične završnice u kojoj je do trijumfa mogla da stigne i ekipa Gorice. U duelu koji je ostao iza nas, imali smo i malo sreće, ali sreća prati hrabre, a mi smo zaista bili habri“, naglasio je Miodrag Kadija i nastavio:

Ostvarili smo dve pobede na turniru u Sarajevu. Posle neizvesnih završnica pobedili smo Podgoricu i Goricu, a sada se okrećemo duelu protiv Zlatibora. Ne bih imao ništa protiv da stignemo do pobede posle još jednog trilera, jer je na ovakvim turnirima, najvažnije da ostvaruje pobede, da idete ka cilju, a to je u našem slučaju mesto u četvrtfinalu drugog po rangu regionalnog takmičenja“.

Utakmica između Sparsa i Zlatibora na programu je 6. marta sa početkom u 12 časova. U slučaju nove pobede, izabranici Miodraga Kadije bi praktično osigurali mesto u četvrfinalu, pa bi na turniru u Čajetini mogli da se bore za što bolju poziciju pred doigravanje za plasman u viši rang takmičenja.

Komentari

Vaš komentar