Kadija za SK: Split je favorit, ali borićemo se

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Izabranici Miodraga Kadije, košarkaši Sparsa iz Sarajava, nisu imali mnogo vremena za tugovanje posle poraza od Studentskog centra u finalnim mečevima ABA 2 lige.

Misli su odmah usmerili ka šampionatu Bosne i Hercegovine, gde su u minulom kolu pobedili Leotar u Trebinju sa 80:77, a sada ih očekuje prvi baraž meč za mesto u ABA ligi protiv Splita.

Baraž serija se igra na dva dobijena meča, prednost domaćeg parketa će imati Split. Prvi meč je na programu 12. maja sa početkom u 18 časova i 30 minuta, revanš je u Sarajevu 15. maja, a eventualna majstorica, pet dana kasnije u Splitu.

„Imamo baš velikih problema uoči duela sa Splitom. Na finalnom turniru u Podgorici nismi mogli da računamo na Amerikanca Paundsa i Polutka, oni su i dalje van stroja, a sada je velika dilema da li će Gedaminas Orelik biti u mogućnosti da nam pomogne u prvom meču, jer zbog povrede nije trenirao od kako smo završili drugi meč protiv Studentskog centra“, naglasio je za Sport Klub, Miodrag Kadija trener Sparsa, pa nastavio:

„Split je favorit na papiru. Međutim, borićemo se do poslednjeg atoma snage sa ciljem da pokušamo da napravimo iznenađenje i stignemo do elitnog regionalnog društva. Kada počne utakmica, svi problemi se zaboravljaju. Ključ na putu ka iznenađenju je odbrana. Split će sigurno nastojati da nametne igru sa mnogo tranzicije, da iskoristi činjenicu da imamo skraćenu rotaciju. Pomenutu tranziciju, lake poene, otvorene pozicije za šut i ofanzivne skokove moramo da sprečimo. U pozicionoj igri, uz kontrolisane napade uz malo grešaka, te jako odbranu, možemo da se nadamo iznenađenju“.

Prvi meč baraž serije na programu je 12. maja sa početkom u 18 časova i 30 minuta.

Komentari

Vaš komentar