Kajl Vinjales položio ispit – desetka za start sezone

Podeli:
KK Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Čelnici SC Derbija dugo su vagali i tražili adektavno rešenje na poziciji pleja. Nastojali su da nađu igrača, koji će doneti energiju, koji će biti prevaga na tasu, meč viner, a istovremeno, igrača koji će iskustvom, pomoći izuzetno mladim momcima da napreduju iz utakmice u utakmicu.

Odluka je pala, a u glavni grad Crne Gore je stigao Kajl Vinjales, momak koji je prošle sezone branio boje litvanskog Lietkabilisa. Na osnovu prikazanog u prve četiri runde, SC Derbi je napravio sjajan potez, jer je Vinjales bio ključna karika na putu ka zlata vrednim pobedama nad Zadrom i Splitom.

Euforije u timu naravno nema. Svi su svesni da je sezone tek počela, da je opstanak u elitnom društvu, koji je postavljen kao primarni cilj, uz induvidualni napredak mladih igrača miljama daleko, ali je isto tako jasno, da su popularni „studenti“ iz Podgorice na odličnom kursu.

Podsećanja radi, Vinjales je protiv Zadra postigao 18 poena uz 11 asistencija. Splitu je ubacio 37 poena uz devet asistencije. Protiv Mege je imao 17 poena, a protiv Partizana 10.

SC Derby

„ABA liga je jedna od najtežih liga u kojima sam igrao do sada u karijeri. Igrači su izuzetno jaki fizički, a sudije dozvoljavaju čvrstu igru, sa mnogo kontakta, bez puno prekida“, rekao je Vinjales i nastavio:

„Kada sam dolazio u Podgoricu, trener mi je stavio do znanja da ću biti jedan od lidera ekipe s obzirom na to da imam više iskustva od saigrača. Pokušavam i trudim se da na adekvatan način odradim posao i opravdam ulogu koja mi je dodeljena. Moram da naglasim da uživam u tome.”

SC Derby

Pitanja nije bilo potrebno postavljati Kajl Vinjales je nastavio sa izlaganjem:

“Atmosfera u timu je odlična, mladi momci su gladni uspeha i dokazivanja. Za sada sve ide po planu, kako u rezultatskom smislu, tako i u smislu napredovanja ekipe u celini. Međutim, idemo korak po korak. Za nas je svaka utakmica finale, u svakoj ćemo nastojati da pružimo maksimum i stignemo do pobede. Nekada ćemo uspeti, nekada ne, ali verujem, kao i svi u timu da ćemo uspeti da ostvarimo primarni cilj, da ćemo uz afirmaciju mladih igrača, izboriti opstanak u ABA ligi”., zaključio je Vinjales.

SC Derbi će novu priliku da dokazivanje imati 25. oktobra, kada je na programu duel sa Cibonom u Podgorici. Podsećanja radi, izabranici Andreja Žakelja su u dosadašnjem delu sezone, poraženi od Mege i Partizana, a pobedili su Zadar i Split.

Komentari

Vaš komentar