Kamenjaš: Budućnost je favorit, ali se iznenađenja dešavaju

Podeli:
Mega Basket/Dragana Stjepanović

Izabranici Andreja Žakelja, košarkaši SC Derbija, prepuštaju ulogu favorita ekipi Budućnosti, ali najavjuju borbu do poslednjih atoma snage u meču koji je na programu 5. decembra sa početkom u 21 čas. Podsećanja radi, Budućnost ima šest pobeda uz tri poraza, dok su popularni “studenti” ostvarili četiri pobede, a doživeli su pet poraza.

Budućnost je domaćin u meču koji sledi, favorit je na papiru, ali šampion Crne Gore ima velikih problema sa sastavom tima. Aleksandar Džikić neće moči da računa na Danila Nikolića, Igora Drobnjaka, Petra Popovića, Džejkoba Vajlija, a pod znakom pitanje je i Vili Rid.

S druge strane, Zoran Nikolić, Filip Barović, Džastin Kobs, Edin Atić i Jagodić Kuridža nisu imali vremena za odmor jer su igrali za reprezentacije Crne Gore, BiH i Srbije. S druge strane, “studenti” su imali vremena da se osveže, pobedili su Podgoricu sa 71:60 u šampionatu Crne Gore, a iz reprezentacija su se vratili Nikola Pavlićević, Andrija Slavković i Kenan Kamenjaš.

Kenan Kamenjaš igra na izuzetno visokom nivou u sezoni koja je u toku. Bosna i Hercegovina je u kvalifikacijama za Mundokabsket pobedila Bugarsku  i Češku, pa stameni krilni centar u dobrom raspoloženju čeka duel sa ekipom Budućnosti.

“Nakon uspešno odigranih utakmica za reprezentacije, vratili smo se u klub, puni snage i motivacije za nastavak takmičenja. Sada nas očekuje meč protiv  dobro poznatog protivnika iz pripremnog perioda, ekipe Budućnosti. Jasno je kome pripada uloga favorita. U ovom momentu, mogu da obećam borbu od prvog do poslednjeg minuta. Naš tim ima srce, hrabrost i ogroman motiv da se dostojno suprotstavi ekipi Budućnosti u meču koji sledi. Nastojaćemo da budemo ravnopravan rival, a ukoliko se ukaže prilika da stignemo do iznenađenja, nastojaćemo da je zgrabimo sa obe ruke”, poručio je Kenan Kamenjaš.

SC Derby

Trener popularnih “studenata” iz Podgorice, Andrej Žakelj, bez mnogo euroforije čeka duel koji sledi, a naglasio je da Budućnost, uprkos problemima koje ima sa sastavom tima, slovi za velikog favorita.

“Igramo protiv jednog od najboljih timova u ABA ligi, koji uprkos problemima sa sastavom tima, igra odličnu košarku iz utakmice u utakmicu. Gledamo u naše dvorište. Meču koji sledi, moramo da pristupimo sa ogromnom energijim, velikom disciplinom u oba pravca. Moramo da se borimo od prvog do poslednjeg minuta, bez obzira na to šta piše na semaforu”, naglasio je Andrej Žakelj.

Utakmica između Budućnosti i SC Derbija, na programu je 5. decembra sa početkom u 21 čas. Samo tri dana posle duela sa popularnim “studentima” iz Podgorice, ekipu Budućnosti očekuje gostovanje Promiteasu u šestom kolu Evrokupa.

Komentari

Vaš komentar