Kašćelan za SK: Videli smo da možemo

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Izabranici Zorana Kašćelana, košarkaši Podgorice, poraženi su od Borca iz Banjaluke u prvom meču četvrtfinale serije ABA 2 lige sa 90:86, ali su pokazali da mogu da se nadaju iznenađenju i plasmanu u polufinale.

Podgoričani su tokom prvog poluvremena imala mnogo problema sa ekipom Borca koja je bila i ostala favorit za plasman u polufinale. Tim iz Banjaluke je ubacio deset trojki, imao je dvocifrenu prednost, ali je Podgorica u nastavku uspela da se vrati u meč.

Da je imala malo više sreće u završnici prvog poluvremena i završnici meča, rezultat je mogao da bude i povoljniji uoči revanša, ali…

Ali, nismo nezadovoljni, naprotiv. Odigrali smo muški od početka do kraja, imali smo oscilacija, što je i razumljivo, jer imamo jednu od najmlađih ekipa u drugom po rangu regionalnom takmičenju. Drugo poluvreme smo odigrali sa mnogo energije i volje u oba pravca, bili smo konkurentan rival, a na kraju, Borac je stekao prednost od četiri poena pred revanš“, naglasio je za Sport Klub, trener Podgorice Zoran Kašćelan, pa nastavio:

Borac je bio i ostao favorit, ali smo u prvom meču videli da možemo da pariramo favoritu na papiru, da možemo da budemo konkurentni, da na kraju, krajeva možemo da se nadamo iznenađenju i plasmanu u polufinale. Da bi napravili još jedan podvig, pošto je sam plasman na finalni turnir već podvig, moramo da odigramo na vrhunskom nivou u oba pravca, moramo da svedemo oscilacije na najmanju moguću meru. Što bi se reklo, moramo da odigramo hladne glave, a sa vatrom u srcu. Borac ima prednost, Borac je bliži polufinalu, ali nećemo se predati bez borbe do poslednjih atoma snage“.

Utakmica između Podgorice i Borca iz Banjaluke, na programu je 21. aprila, a istog dana, snage će odmeriti Zlatibor i Sparsi iz Sarajeva. U prvom meču, slavio je Zlatibor sa 82:79.

Komentari

Vaš komentar