“Kasnimo sa pripremama, ali Budućnost ima velike ambicije”

Podeli:
Mega Soccerbet/Dragana Stjepanović

Košarkaši Budućnosti polako kompletiraju sastav pred početak sezone, a prilično veliki problem za trenera Vladimira Jovanovića, koji je na klupi zamenio Aleksandra Džikića je činjenica da će imati nešto više od deset dana za zajednički rad i trening, pred start sezone i duel sa ekipom Splita u Podgorici.

Nekadašnji trener Partizana, Donjecka, Igokee, Lokomotive Kubanj, Šendžen Avijatorsa i Mege je od 15. avgusta radio sa svega nekoliko igrača koji će biti u timu u nastupajućoj sezoni, a devetorica momaka se priključila tek pre nekoliko dana.

Stigli su reprezentativci BiH Edin Atić, Kenan Kamenjaš i Aleksandar Lazić, članovi crnogorskog državnog tima Petar Popović, Igor Drobnjak i Aleksa Ilić, Marko Jagodić Kuridža reprezentativac Srbije i Kanađanin Tre Bel Hejns, a uskoro će u timu biti i Eron Vajt.

„Jako je delikatna situacija od početka priprema. Krenuli smo 15. avgusta, ali smo imali samo četiri igrača. Uz momke iz omladinskog pogona i neke košarkaše koji su praktično bili gosti prethodnih mesec dana, uspeli smo da nekako napravimo trenažni proces. Zadovoljan sam kako su oni radili, ali daleko od toga da smo prešli neko gradivo”, naglasio je Jovanović na prvom brifingu od kako je preuzeo Budućnost, pa nastavio:

KK Budućnost Voli

„Počeli smo da se skupljamo početkom ove nedelje, kada su došli reprezentativci Bosne i Hercegovine, kasnije Crne Gore, na kraju Srbije i Kanade. Ovo je prvi dan da su svi u dvorani, ali i dalje nisu bili svi na treningu. Momci se jako dobro ponašaju, odlično treniramo, ali to je tek dva dana. Situacija u kojoj se nalazimo nije nimalo laka, ali uradićemo sve što je do nas da do početka zvaničnih utakmica izgledamo najbolje moguće u ovom momentu”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Jovanović je nastavio sa izlaganjem:

„Da je 15 dana dovoljno, svi bi počinjali pripreme 15. septembra. Ekipe koje igraju Evroligu pripreme počinju 15. avgusta, a da ne pričam o timovima iz ABA lige, koji su krenuli 1. avgusta, a mi praktično 12. septembra. Razlozi zbog kojih je ovakva situacija su objektivni, svi smo gledali te momke i navijali da što duže ostanu na Evropskom prvenstvu. Očekujemo dolazak Vajta, od sutra bi trebalo da počnemo da radimo u kompletnom sastavu. Daćemo sve od sebe da nadomestimo izgubljeno vreme”.

KK Budućnost Voli

U sastavu Budućnosti, ostali su Igor Drobnjak, Petar Popović, Edin Atić, Marko Jagodić Kuridža, Suad Šehović, stigli su Kenan Kamenjaš, Aleksa Ilić, Aleksandar Lazić, Kamerun Rejnolds, Fil But, Tre Bel Hejns, Alfa Kaba, Eron Vajt.

„Zadovoljan sam ekipom, svi smo zajedno birali igrače, ali pitanje je kako ćemo da izgledamo i kako će pojedinci da se uklope. Opet se vraćamo na boljku koju je samo Budućnost imala, jer svima je bio odsutan jedan, dva ili tri igrača, a ne devet kao nama. Pojačanom energijom mene, stručnog štaba, ljudi u klubu i prevashodno igrača na terenu, pokušaćemo da složimo kockice u željeni mozaik”.

KSCG

Na pitanje, koje su ambicije u dometi Budućnosti u sezoni koja sledi, Vladimir Jovanović je rekao:

“ABA liga će imati dva učesnika Evrolige, a po sastavima koje su napravili mislim da će da budu ravnopravni u duelima sa najboljim timovima Evrope. Cedevita godinama ulaže, Igokea, FMP, da ne nabrajam sve ostale. Budućnost ima ambicije da, kao i svake godine, bude u vrhu tabele i to će pokušati da uradi”, zaključio je Vladimir Jovanović.

Komentari

Vaš komentar