KK Partizan: Sudijske greške direktno uticale na ishod

ABA League 31. maj 202216:04 > 16:0417 komentara
KK Partizan NIS
KK Partizan NIS

Košarkaški klub Partizan je posle druge utakmice finalne serije ABA lige zatražio sudijsku ekspertizu, zbog spornih odluka sudija u neizvesnoj završnici meča. Dan uoči treće utakmice između Partizana i Crvene zvezde stiglo je i objašnjenje, a kompletno saopštenje crno-belih prenosimo bez izmena:

„KK Partizan NIS izražava nadu da u nastavku plej-of serije sudijske greške neće određivati ishod meča. Apel Željka Obradovića navijačima Partizana: „Navijajte fer i sportski“.

Nakon nedeljne utakmice finala plej-ofa AdmiralBet ABA lige u kojoj je Partizan NIS izgubio od Crvene zvezde MTS rezultatom 85:81, KK Partizan NIS je zatražio sudijsku ekspertizu svih odluka koje su tokom utakmice donesene. Ovog popodneva, rezultati i mišljenje sudijske komisije su dostavljeni klubovima i oni glase:

Sedam sudijskih grešaka na štetu Partizana NIS
Četiri sudijske greške na štetu Crvene zvezde MTS
Poseban kuriozitet je činjenica da je odnos grešaka u poslednjoj četvrtini bio 4 na štetu Partizana NIS i 0 na štetu Crvene zvezde MTS. Od četiri greške, čak tri su se dogodile u poslednjem minutu utakmice. U pitanju su nedosuđeni faulovi Voltersa nad Ledejom i Mitrovića nad Lesorom, 57 odnosno 56 sekundi pre kraja, kao i dosuđen prestup Lesora posle izvođenja slobodnog bacanja na 10 sekundi pre kraja.

Sudijska ekspertiza je ovime nedvosmisleno potvrdila da su greške direktno uticale na konačan ishod meča, iako ih u konačnom zbiru za čitavih 40 minuta utakmice nije bilo previše.

KK Partizan NIS izražava nadu da nakon ove ekspertize, sudijske greške više neće imati direktan uticaj na konačan ishod utakmica u finalnoj seriji.

PORUKA ŽELJKA OBRADOVIĆA NAVIJAČIMA

Trener Partizana NIS, Željko Obradović je uoči današnjeg treninga dao kratku najavu utakmice za BC Partizan TV, a ovim putem, trener crno-belih želi da se obrati navijačima koji će sutra doći u halu „Aleksandar Nikolić“:

„Želeo bih da pozovem naše navijače da u što većem broju napune nekadašnji Pionir i da budu vetar u leđa našim mladim igračima kao što su to bili tokom cele sezone. Istovremeno, želim da apelujem na njih da navijaju fer, sportski i bez ikakvog vređanja. Voleo bih da se igrači, stručni štab i svi članovi suparničkog tima osećaju prijatno u dvorani i da jedini pritisak koji osete, bude onaj pritisak koji nosi gromoglasna podrška našem timu“, istakao je Obradović“.

Komentari

Vaš komentar