Ko će u ABA ligu? Split uzvratio udarac u Sarajevu

Podeli:
KK Split
KK Spars

Košarkaši Splita nisu klonuli duhom posle poraza na svom parketu u prvom meču baraž serije za opstanak u elitnom društvu. Splićani su slavili u Sarejevu sa 84:64, izborili su majstoricu koja je na programu 20. maja. Prednost domaćeg parketa imaće Split.

Najefikasniji u sastavu tima iz Dalmacije, bili su Marin Marić sa 16 poena i 10 skokova, Roko Leni Ukić i Toni Perković sa po 14, odnosno Luka Babić sa 12 poena. Kod Sparsa, raspoloženi za igru u napadu, bili su Nedim Buza sa 12, Kenan Kamenjaš sa 11 i Amar Gegić sa po devet poena.

Izabranici Miodraga Kadije, igrači Sparsa, dobro su otvorili drugi meč baraž serije, pa su poveli sa 12:5. Delovalo je da su Splićani zbunjeni, da nemaju dovoljno snage i energije, ali je izgled zavarao.

Split je do kraja prve deonice uspeo da uspostavi ravnotežu, zatim je tokom drugog kvartala pobegao na 34:27, a na poluvremenu je vodio sa 39:35.

Prevagu na tasu gostiju, doneli su Roko Leni Ukić sa 10, Toni Perković sa osam, odnosno Marin Marić sa šest poena. Kod Sparsa, raspoloženi za igru u napadu, bili su Kenan Kamenjaš sa 11 i Amar Gegić sa osam poena.

Splićani su sjajno otvorili drugo poluvreme, pa su posle samo tri minuta igre imali suficit od 11 poena – 46:35. Miodrag Kadija je bio primoran da zatraži minut odmora, kako bi pokušao da nađe modus, da nađe način da svoj tim vrati u meč.

Međutim, na tri minuta pre kraja ovog perioda igre, gosti su vodili sa 56:42 i delovalo je da sigurnim koracima idu ka pobedi, da sigurnim koracima idu ka odlučujućem trećem meču, koji bi se igrao u Splitu – 20. maja, ali…

Ali, ekipa iz Sarajeva je odbila da se preda. Nedim Buza, Nejc Klavžar i Adi Zahiragić su pogodili tri trojke u nizu, pa je uoči poslednje deonice, ekipa Sparsa bila na minus sedam – 51:58.

Nada navijača Sparsa da je preokret moguć, brzo je ugašena jer je na nešto više od pet minuta pre kraja, ekipa Splita pobegla na 74:51, a zatim mirno privela meča kraju.

Odlučujući treći meč za mesto u elitnom regionalnom društvu, na programu je 20. maja u Splitu, sa početkom u 18 časova i 30 minuta.

 

Komentari

Vaš komentar