„Krka je dobar izbor, cilj je povratak u ABA ligu“

Podeli:
fiba.basketball

Radosav Spasojević, reprezentativac Crne Gore i protekle dve sezone uzdanica Sutjeske iz Nikšića, tokom leta je promenio sredinu. Iz rodnog Nikšića se preselio u Krku, sa ciljem da pomogne ekipi iz Novog Mesta da se ekspresno vrati u elitno regionalno društvo.

Krka je već godinama unazad odlično organizovan klub, tako da nije klonuo duhom nakon ispadanja iz ABA lige. Čelnici kluba su u saradnji sa stručnim štabom odmah počeli sa stvarenjem ekipe, kadre da bude konkurentna kada je reč o borbi za trofeje u Sloveniji, kadra da izbori mesto koje vodi u ABA ligu.

KK Krka Novo Mesto

„Zadovoljan sam. Napravio sam dobar izbor. Krka je odlično organizovan klub, formirana je dobra ekipa, atsmosfera u timu je odlična. Dobro smo radili u pripremnom periodu, dobro izgledali tokom pripremnih utakmica, pa sa dosta samopouzdanja čekamo start sezone, sa nadom da ćemo u svim mečevima biti kompletni, jer je to jedan od osnovnih preduslova da ostvarimo ciljeve koje imamo“, naglasio je Radosav Spasojević za Sport Klub, pa nastavio:

ABA 2/Dragana Stjepanović

„Primarni cilj i želja u sezoni koja sledi je plasman u ABA ligu. Neće biti lako, upoznat sam sa kvalitetima ekipa u ABA 2 ligi, mnogo timova ima iste ambicije kao i Krka. Idemo korak po korak, svaka utakmica je od vitalnog značaja, u svakoj želimo pobedu. To je jedini način da stignemo do onoga što želimo. Pored plasmana u ABA ligu, nastojaćemo da budemo konkurentni i borbi za trofeje u Sloveniji, mada treba biti realan i priznati da je Cedevita Olimpija, objektivno, daleko najbolja ekipa, ali borićemo se, kako protiv Cedevita Olimpije, tako i protiv svakog druga rivala u sezoni koja sledi, a u svakom meču ćemo nastojati da stignemo do pobede“.

fiba.basketball

Radosav Spasojević je u poslednjem krugu ostao bez mesta u ekipi koja je odigrala odlično na Evropskom prvenstvu, ali je bio u sastavu tima tokom FIBA prozora u kojima su padali Francuska, Portugalija, Bosna i Hercegovina. Spasojević je bio i ostao bitna karika državnog tima, nema nikakve dileme da će biti jedan od lidera Krke u sezoni koja sledi, a da će biti od velikog značaja u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, još jednog velikog takmičenja, do kojeg, Crna Gora, objektivno može da stigne.

Komentari

Vaš komentar