Lekomt: Veliki izazov, Budućnost se ne odbija

KK Budućnost Voli

Budućnost je promovisala Emanuela Lekomta, koji će biti poslednje pojačanje u sezoni. Reprezentativac Belgije je stigao iz izraelskog Hapoel Eilata.

Lekomt je stigao u Podgoricu, a u intervjuu za klupski sajt naglasio je da se ponuda Budućnosti ne odbija.

„Za mene iskreno nije bilo razmišljanja. Imao sam opciju u kratkoročnom ugovoru u Izraelu, menadžer me pozvao i jednostavno ne govorite ne ovakvim ponudama. Upoznat sam sa bogatom istorijom kluba, veliki je izazov igranje za klub koji ima velike ambicije u takmičenjima kakvi su Evrokup i ABA lige. Nisam morao da razmislim dva puta o ponudi“, rekao je eksplozivni plejmejker, pa nastavio:

fiba.basketball

„Šta mogu da očekuju navijači? Navijači mogu očekivati nekoga ko će dati sve od sebe da pomogne timu, koji je već jako dobar što govori i plasman u ABA ligi i Evrokupu. Mogu očekivati od mene da dam svoj maksimum, da iskoristim svoju brzinu bilo da je u pitanju odbrana ili napad, da pokušam da kreiram mogućnosti svojom brzinom i vizijom. Veoma sam uzbuđen što ću imati priliku da pomognem timu da bude bolji u nastavku sezone“.

Lekomt je belgijski reprezentativac. Učestvovao je na dva prethodna šampionata Evrope, a na poslednjem je igrao protiv Crne Gore.

„To je definitivno jedno od najboljih iskustava, pogotovo kada je u pitanju nivo igre. Moj prvi šampionat Evrope je bio u Turskoj. Tada smo imali tešku grupu sa Srbijom, Letonijom, Rusijom. Evropsko prvenstvo prethodnog leta je takođe odlično iskustvo. Napredovao sam u odnosu na Tursku. Opet smo imali veoma tešku grupu sa Crnom Gorom, Gruzijom kao domaćinom, Španijom, jakom Bugarskom i to je za sve nas predstavljalo veliki izazov. Uspeli smo da dođemo do velike pobede nad Španijom, trebala nam je takva pobeda i dala nam je dosta samopouzdanja za nastavak takmičenja. Kvalifikovali smo se dalje, pošli u Berlin i nažalost izgubili od odlične Slovenija sa sjajnim igračem kao što je Luka Dončić. Sjajno iskustvo.“

fiba.basketball

Lekomt je u Evropi nastupao za špansku Manresu i Gran Kanariju, u Nemačkoj je igrao za Skajlajnerse, a u Francuskoj za Po Ortez. Prethodne dve sezone je igrao za litvanske Prijenai i Jonavu. Na koledžu je nastupao za Majami i Bejlor.

Lekomt će putovati sa ekipom Budućnosti u Francusku, gde će šampion Crne Gore u 14. kolu Evrokupa igrati protiv Pariza. Utakmica je na programu 8. februara sa početkom u 20 časova i 30 minuta, a sve utakmice Evrolige i Evrokupa možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar