Lovro Gnjidić i Roko Prkačin izlaze na NBA draft

ABA League 14. apr 202212:541 komentar
Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Cibone i reprezentacija Hrvatske, Lovro Gnjidić i Roko Prkačin, kako sada stvari stoje, tokom leta će se pojaviti na NBA draftu, jer postoje indicije, da bi mogli da budu izabrani od strane najjačih klubova planete.

Podsećanja radi Lovro Gnjidić je prošlog leta bio na meti Mornara iz Bara, ali Cibona je uspela da sačuva dragulja hrvatske i regionalne košarke. Lovro je tokom sezone ostvario solidan učinak, ali se radi o momku koji ima sjajne predispozicije, koji je jedan od najvećih talenata evropske košarke, a samim tim, jasno je da na pod lupom skauta NBA lige.

KK Mornar Barsko zlato/MEDIA Pro

Isto važi i za Roka Prkačina. Prkačin i Gnjidić su tokom sezone, kao i kompletna ekipa Cibone, imali uspona i padova, ali je na kraju, kada se podvuče crta, cilj ostvaren. Zagrepčani su afirmisali mlade igrače, izborili opstanak u elitnom društvo, a uskoro će sve misli usmeriti ka borbi za titulu u šampionatu Hrvatske.

Zatim sledi burno leto, Lovro Gnjidić i Roko Prkačin bi mogli da se pojave na draftu, to sada deluje kao realna opcija, a samim tim nepotrebno je trošiti reči o tome, da za mlade i talentovane momke iz Hrvatske, postoji i veliko interesovanje finansijski moćnih evrpskih klubova, kao i klubova iz regiona.

ABA/Dragana Stjepanović

S druge strane, nije isključeno ni da Lovro i Roko ostanu u Zagrebu u budu deo projekta, sa ciljem da se nekada najbolja ekipa Evrope, malo po malo vrati na staze stare slave.

 

Komentari

Vaš komentar