Mega rastužila Čačane, Borac vs. MZT biti ili ne biti

ABA League 19. mar 202319:041 komentar
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Mege pobedili su Borac sa 86:80 u 22. kolu ABA lige. Mega je nastavila borbu za što bolju poziciju pred plej-of, dok Čačane u narednoj rundi, protiv MZT Skoplja, očekuje duel koji nosi prefiks biti ili ne biti. Borac ima pobedu više, Borac je slavio u Skoplju sa 81:73, ali....

Prevagu na tasu Mege, doneli su Nikola Đurišić i Matej Rudan sa po 16, Ahmad Rori sa 12, odnosno Aleksa Uskoković i Malkolm Kazalon po 10 poena. Kod Borca, Hanter Hejl je postigao 30, Diante Boldvin 17, Bojan Tomašević devet poena.

Izabranici Dejana Mijatovića, košarkaši Borca sa mnogo više energije i čvrstine su odigrali prvo poluvreme, pa su protiv Mege vodili sa 28:17 na kraju prve, odnosno 44:35 na kraju druge deonice.

Raspoloženi za igru u napadu kod Borca, bili su Hanter Hejl sa 18, odnosno Diante Boldvin i Sava Lešić sa po sedam poena. Kod Mege, Matej Rudan je postigao sedam, Danko Branković, Malkolm Kazalon i Nikola Đurišić po šest poena.

KK Borac /Dragana Stjepanović

U nastavku meča, Mega je podigla kvalitet igre u oba smera, Mega je stigla do egala, a zatim i do prednosti od šest poena uoči poslednjeg kvartala – 66:60.

Čačani su nastojali da zaustave nalet rivala, nastojali su da stignu do egala, ali na nešto više od tri minuta pre kraja, Mega je vodila sa 80:69. Borac se nije predavao, ali je Mega ljubomorno čuvala i sačuvala stečeni kapital.

ABA/Dragana Stjepanović

U narednoj rundi, Mega na svom parketu čeka ekipu Splita, dok će Borac u Čačku odmeriti snage sa ekipom MZT Skoplja. Meč u Čačku će biti od vitalnog značaja kada je opstanak u elitnom regionalnom društvu u pitanju.

Komentari

Vaš komentar