Mega šalje talente na brušenje u Podgoricu

ABA League 18. jun. 202111:501 komentar
Podeli:
fiba

Nebojša Bogavac je promovisan u novog trenera Podgorice, a vrlo brzo su novi članovi kluba postali Marko Kljajević, Mihailo Jovičić i Aleksandar Langović.

Radi se o izuzetno talentovanim momcima, koji dolaze na kaljenje i brušenje u Podgoricu, pod komandom trenera, koji je proteklih nekoliko godina bio asitent selektoru Francuske, Vensanu Koleu, u Strazburu, a samostalno je vodio mlađe selekcije kluba.

Bogavac je kao selektor U18 selekcije Crne Gore, osvojio prvo mesto i plasman u A diviziju, a zatim i opstanak u elitnom društvu. Izvesno je da će biti od velike koristi Kljajeviću, Jovičiću i Langovića na putu ka košarkaškom odrastanju i usavršavanju.

Kljajević je dobro poznato ime ljubiteljima košarke u Crnoj Gori. Momak iz Bijelog Polja je bio član član kadetske reprezentacije koja je na Evropskom prvenstvu 2017. u Podgorici osvojila srebrnu medalju, a igrao je i godinu kasnije na Svetskom prvenstvu u Argentini na kojem je Crna Gora stigla do četvrtfinala.

Langović je takođe igrao na kadetskom prvenstvu Evrope u glavnom gradu Crne Gore, gde je bio jedan od najboljih igrača Srbije, koja je osvojila bronzanu medalju.

Jovičić, koji igra na poziciji plejmejkera, stariji je dve godine od Kljajevića i Langovića, bio je na pozajmici u OKK Beogradu u sezoni 2019/2020.

Kljajević je potpisao trogodišnji ugovor, Jovičić dvogodišnji, a Langović je stigao na jednogodišnju pozajmicu.

 

 

 

Komentari

Vaš komentar