Micov pred Partizan: Na krilima navijača do pobede

KK Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Veliki derbi 22. kola ABA lige, okršaj Budućnosti i Partizana, na programu je 13. marta sa početkom u 19 časova. Na žalost ljubitelja košarke i igrača, u Crnoj Gori su još uvek na snazi epidemiološke mere, pa dvorana “Morača” neće biti dupke pune. Privilegiju da prate meč uz parket, imaće oko dve hiljade navijača.

U derbi koji sledi, Budućnost ulazi sa skorom 14-4, a Partizan sa 17-3. Budućnost je iza sebe ostavila poraz od Zadra u Zadru u ABA ligi, odnosno od Cedevita Olimpije u Evrokupu, dok je Partizan posle pobede nad Zvezdom u večitom derbiju, ubedljivo poražen od Lietkabilisa u drugom po rangu evropskom takmičenju.

Već sada je izvesno da će derbi doneti borbu za svaku loptu, za svaki pedalj terena, jer se obe ekipe bore za što bolju poziciju pred plej-of, a duel koji sledi mogao bi da bude od vitalnog značaja kada je reč o osvajanju drugog mesta i preskakanju prve runde plej-ofa, jer je prvo mesto, ukoliko se ne dogodi nešto iznenađujuće, rezervisano za Zvezdu, ali…

„U derbi protiv Partizana ulazimo nakon dva uzastopna poraza, pa ne možemo da se pohvalimo najboljim raspoloženjem. Međutim, svesni smo da u ubitačnom ritmu u kojem se nalazimo, nema vremena za radovanje, ni tugovanje. Sve što je ostalo iza nas, moramo da zaboravimo, a misli usmerimo ka onome što nas očekuje. Partizan je izuzetno kalitetna ekipa, duel koji sledi mogao bi da bude presudan kada je reč o osvajanju drugog mesta, preskakanju prve runde plej-ofa u ABA ligi, a višak vremena za pripremu i odmor može da bude od presudnog značaja u periodu koji sledi”, naglasio je Vladimir Micov, pa nastavio:

KK Budućnost Voli

“Iako nisam igrao na ovim prostorima u proteklih nekoliko godina, znam da Partizan nije pobedio u Podgorici prilično dugo. Nadam se da ću i ja biti deo priče, koja će se završiti dobro. Nadam se da ćemo uspeti da sačuvamo oreol nepobedivosti protiv Partizana na parketu u Podgorici, da ćemo nastaviti borbu za poziciju koja nam garantuje preskakanje prve runde plej-ofa u ABA ligi.  Svi u timu smo svesni da moramo da odigramo na izuzetno visokom nivou u oba smera, ako želimo, a želimo pobedu u derbiju koji sledi. Imaćemo i veliku podršku navijača u derbiju, a vetar u leđa bi mogao da bude prevaga na našem tasu”.

KK Budućnost Voli

Utakmica između Budućnosti i Partizana, na programu je 13. marta sa početkom u 19 časova. Budućnost ima skor 14-4, Partizan 17-3, a Crvena zvezda, koja takođe uskoro dolazi u Podgoricu 17-2.

Komentari

Vaš komentar