Mijović za SK: Ne žurim nigde

Podeli:
Petar Mijović
KK Budućnost Voli

Petar Mijović, bivši trener Budućnosti, koji može da se pohvali da je sa šampionom Crne Gore ostvario sjajne rezultate u protekle četiri godine, nedavno je odlučio da se povuče sa mesta prvog trenera, a nije dugo čekao na novu ponudu.

Naime, čelnici Splita su posle rastanka sa Ivicom Skelinom, nastojali da ubede jednog od najperspektivnijih trenera Evrope da dođe u Dalmaciju, ali do dogovora ipak nije došlo.

Razgovori sa čelnicima Splita su bili više nego korektni, ali do dogovora nije došlo, jer nam se putevi u ovom momentu nisu poklopili. Naravno da sam počastvovan što je klub ogromnog ugeda, rejtinga i tradicija, želeo mene na mestu prvog trenera. Splićanima zaista želim sve najbolje u sezoni koja je u toku. Nadam se da će uspeti da se umešaju u borbu za titulu u šampionatu Hrvatske, te da će uspeti da izbore opstanak u elitnom regionalnom društvu“, naglasio je Petar Mijović za Sport Klub i nastavio:

Ne žurim nigde kada je u pitanju pronalaženje nove sredine i kluba. Kao i uvek do sada, maksimalno radim na sopstvenom usavršavanju, uskoro bi trebalo da budem gost jednom od renomiranih evropskih trenera, gde bi imao priliku da steknem dodatno iskustvo i znanje, a načio sam da su postulati na putu ka uspehu, rad, posvećnost, odricanje i strpljenje. U ovom trenutku, poslednji postulat je najvažniji kada je izbor novog kluba u pitanju, jer želim da se ambicije kluba, poklapaju sa mojim ambicijama i ciljevima“.

Mladi stručnjak, koji je bio jedan od ljubimaca navijača Budućnosti, nastavio je sa izlaganjem:

Izuzetno sam ponosan na period koji sam proveo u Budućnosti. Bile su to sjajne četiri godine. Naročito mi je drago što sam opravdao očekivanja u veoma zahtevnom trenutku, posle odlaska Jasmina Repeše. Sa ekipom Budućnosti sam osvojio titulu u Crnoj Gori, trofej u Kupu, prošle sezone smo bili na koti broj dva u ABA ligi kada je šampionat prekinut, pre odlaska iz kluba, bili smo u vrhu regionalnog takmičenja, uz obezbeđen plasman u TOP 16 fazu Evrokupa. Sve su to rezultati koji me čine zadovoljnim, kao i saradnja koju sam imao sa svim momcima koje sam trenirao, ljudima sa kojima sam sarađivao u prethodnom periodu“.

Petar Mijović je nedavno na zvaničnom sajtu Evrolige, uvršten u grupu od deset najperspektivnijih trenera Evrope, priznanje koje sigurno imponuje, ali i motiviše.

Naravno da mi prija pomenuto priznanje, ali svi koji me znaju, znaju da smatram da u životu, sportu i poslu kojim se bavim, uvek može bolje i više. Zbog toga, svakodnevno nastojim da napravim taj korak više, kako bi bio što bolji i kvalitetniji“, naglasio je Mijović i zaključio:

Ponavljam još jednom, ne žurim u izboru nove sredine. Zadovoljan sam ostvarenim u dosadašnjem delu karijeri, a novi klub će biti u skladu sa ciljevima i ambicijama koje imam i koje su uvek bile na visokom nivou“.

 

Komentari

Vaš komentar