Mile Karakaš je novi trener Splita

ABA League 22. feb. 202120:32 > 21:49
Podeli:
Mile Karakaš
KK Split

Mile Karakaš novi je trener Splita. Karakaš (39) pet je sezona vodio juniore ekipe iz Dalmacije, osvojio je zlatnu medalju sa selekcijom Hrvatske na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina.

Karakaš će na klupi zameniti Ivicu Skelina, a nastojaće da se sa ekipom Splita umeša u borbu za osvajanje titule u Hrvatskoj, uz opstanak u elitnom regionalnom društvu.

Svestan sam odgovornosti, ali ne bih se bavio ovim poslom kada ne bih verovao u sebe. I ono što je još važnije, verujem u kvalitet ekipe koju ću voditi. Hvala klubu na ukazanoj prilici, verujem da ću uspeti da opravdam ukazano poverenje”, rekao je Mile Karakaš na promociji.

Direktor Splita Edo Blažević obrazložio je Karakašev izbor.

Bilo je pregovora sa još nekim trenerima, neki su otpali iz objektivnih razloga i kada smo zbrojili sve pluseve i minuse procenili smo da je najbolje dati šansu našem mladom treneru. Mile u sebi ima trenerski gen, siguran sam da će se uspešno boriti i izboriti sa izazovima koji nas očekuju. Imamo veliko poverenje, kako u njega, tako i u kompletnu ekipu. Borićemo se za opstanak u elitnom regionalnom društvu, a nastojaćemo da se umešamo u borbu za titulu u Hrvatskoj”.

Mile Karakaš će na klupi Splita, debitovati 28. februara, kada je na programu duel sa Cibonom u Zagrebu, u sklopu 19. kola ABA lige. Splićani trenutno imaju skor od pet pobeda uz 13 poraza i predstoji im velika borba za opstanak u elitnom društvu, u konkurenciji sa ekipama Krke, FMP Železnika, Borca iz Čačka, Zadra…

 

Komentari

Vaš komentar