Milojević: Bilo bi glupo da se ne uči na greškama

ABA League 14. maj. 202115:412 komentara
Podeli:
KK Budućnost

Košarkaši Budućnosti maksimalno spremni i motivisani čekaju početak finalne serije plej-ofa u ABA ligi, koja je zakazan za 16. maj u Beogradu, kada je na programu prvi meč.

Ljubitelji košarkaške još uvek se sećaju dešavanja sa poslednje finalne serije između Crvene zvezde i Budućnosti, koja je donela mnogo situacija i scena koje nemaju nikakve veze za sportom.

„Mislim da su Zvezda i Budućnost dovoljno pametni da vide da ono što se događalo pre par godina ne bi trebalo da se dešava na sportskim terenima. Bilo bi stvarno glupo da se ne nauči na takvim greškama. Ne očekujem takvu situaciju“, rekao je trener Budućnosti, Dejan Milojević, pa nastavio:

„Srećan sam što smo stigli do finala. Istovremeno, čestitam i Zvezdi na tome što je ostvarila primarni cilj. Nije lako doći do finala. Verujem da nas očekuju lepe utakmice, verujem da će ljubitelji košarke imati priliku da uživaju, a neka pobedi bolji”.

Na pitanje koje su prednosti Zvezde, a koje Budućnosti uoči borbe za titulu i mesto u Evroligi, Dejan Milojević je naglasio:

„Obe ekipe imaju svoje prednosti, ali i nedostatke. Zvezda je recimo, u kontinuitetu u finalima, brani titulu ima veće samopozdanje, ali, sa druge strane, ponekad je teže odbraniti tron, nego osvojiti isti“., rekao je MIlojević, pa nastavio:

„Zvezda i mi smo ekipe u kojima se zna ko šta radi. Mornar je, recimo, nepredvidiv, Vranješ može da vam ubaci 25 poena… Zna se šta ima Zvezda, tu su Lojd i Volden, Davidovac koji igra sjajno važne utakmice, defanzivno Lazić i Dobrić rade veliki posao, u reketu su odlični Kuzmić i Noko… I mi i oni smo, jednostavno, dobri timovi“.

Šta će biti ključ uspeha?
„Osnove košarke su najvažnije, kako šutirate slobodna bacanja, koliko imate izgubljenih lopti, koliko tačno ispunjavate ono što se dogovorite. Ko bude čvršći, ko bude pravio manje grešaka, taj će biti bliži pobedama“.

Prva utakmica finalne serije je na programu 16. maja sa početkom u 18 časova i 30 minuta. Meč se igra u Beogradu, kao i druga utakmica koja je na programu 18. maja. Zatim se serija seli u glavni grad Crne Gore.

Komentari

Vaš komentar