MZT stigao do prve pobede, SC pao u Skoplju

KK MZT/Danail Petrović

Košarkaši MZT Skoplja uspeli su u četvrtom kolu da pobede SC Derbi na svom parketu sa 92:79, nakon odlične igre tokom drugog poluvremena. Obe ekipe trenutno imaju skor 1-3.

Pobedu MZT Skoplju, doneli su Majk Kefi sa 22, Damjan Stojanovski sa 14, Strahinja Mićović i Samet Jigitoglu sa po 13 poena. Kod Podgoričana, Danilo Tasić je postigao 15, Loren Džekson 14, a Flečer Megi 13 poena.

SC Derbi je odigrao dobro prvo poluvreme u Skoplju. Izabranici Andreja Žakelja, vodili su sa 18:11 tokom prve deonice, imali su prednost od pet poena tokom drugog kvartala, ali je MZT dobio prvo poluvreme sa 47:46, posle čudesnih poena u režiji Majkla Kefija.

U nastavku meča, MZT je bio daleko agresivniji, za nepunih pet minuta je uspeo da pobegne na 58:48, a dilema je bila – da li SC može da se vrati na nivo na kojem je bio u prvom poluvremenu. Uoči poslednjeg kvartala, na semaforu je pisalo – 67:57.

KK MZT/Danial Petrović

Popularni „studeni“ iz Podgorice, koji su u prošlom kolu propisno namučili Partizan u Beogradu, nisu imali rešenja za MZT koji je na krilima navijača stigao do 74:59, a zatim je mirno stigao do prve pobede u elitnom regionalnom društvu.

U narednoj rundi ABA lige, SC Derbi gostuje Mornaru, dok će MZT odmeriti snage sa Cedevita Olimpijom u Ljubljani.

Komentari

Vaš komentar