„Naježim se kada čujem da nemamo šta da izgubimo“

Podeli:
Mihailo Pavićević
KK Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Košarkaši Mornara izborili su plasman u polufinale plej-ofa ABA lige, iako je to u jednom trenutku delovalo kao nemoguća misija

Ponovo su se vratili osmesi na licima igrača, atmosfera je ponovo na vrhunskom nivou, kao i stepen borbene gotovosti uoči duela sa ekipom Budućnosti. Prvi meč je na programu 3. maja, revanš se igra četiri dana kasnije, a eventualna majstorica će se igrati 11. maja u glavnom gradu Crne Gore.

ABA liga:

Ostvarili smo najveći uspeh od kako se Mornar takmiči u ABA ligi, ali da smo imali sreće, da nije bilo povreda i bolesti, sada bismo pričali o još većim dometima ove ekipe. Plej-of je ono za šta čovek živi, zbog čega mukotrpno radi. Uvek kažem svojim igračima da se crta podvlači na kraju. Ko vas pita šta bilo pre toga i kao da je to uopšte bitno”, rekao je trener Mornara, Mihailo Pavićević, pa nastavio:

Kao trener uživam u plej-ofu, jer sama reč podiže adrenalin do maksimuma. UZ odigravanja, nije lako ni igračima, ni trenerima, pritisak je ogroman, nema više ispravke, u mečevima koji slede, ili jesi, ili nisi. Ko uspe da se izbori sa pritiskom, izboriće će plasman u finale”.

Mihailo Pavićević je nastavio sa izlaganjem:

Kod Budućnosti će taj pritisak biti veći, jer njoj je drugo mesto već neko vreme neuspeh, jednostavno, došli su do tog nivoa. Ali, ne smatram da je njihova želja da dobiju ovaj duel veća od naše. Očekuje nas jedna vrlo interesantna serija. To je jedini pravi derbi što se tiče crnogorskog sporta. Prošli smo razne faze u međusobnim duelima, to je sport, ali došli amo sada do toga da su to prave utakmice, pravo sportsko rivalstvo”, naglasio je Pavićević i dodao:

Neki me zovu i kažu – Vama je lako, nemate šta da izgubite. To je jedna od najglupljih stvari koje sam čuo. Zašto onda sve ovo radimo? Gubimo utakmicu, plej-of, gubimo titulu! Nisam biznismen, pa da se prebacim na drugi posao, radim ovaj, nemam drugi.”

Prvi meč između Budućnosti i Mornara na programu je 3. maja sa početkom u 21 čas. Istog dana, počinje polufinalna serije između Crvene zvezde i Igokee, a prvi duel je na programu 18 časova i 30 minuta. Za plasman u finale su potrebne dve pobede.

Komentari

Vaš komentar