Nakić: Dolazak u Igokeu nije korak unazad

Podeli:
KK Igokea

Mario Nakić, sin proslavljenog košarkaša Iva Nakića ove godine potpisao je za Igokeu, a u intervjuu za Novi list ističe da je ovo velika prilika za dokazivanje.

Nakić, rođeni Beograđanin, je kao 14-godišnjak otišao u madridski Real, a 2019. osvojio je juniorsku Evroligu. Prošle sezone, nastupao je za ekipu Andore.

„Ma, ne bih rekao da mi je dolazak u Igokeu korak unazad. Već sam i izjavio da ne razmišljam o mom dolasku na taj način, već smatram ovo super prilikom jer Igokea ostvaruje dobre rezultate i u ABA ligi i u Evropi. Takođe je klub koji je izbacio puno igrača koji su kasnije prešli na još veći nivo. Srećan sam što sam ovde i mislim da je to dobro za mene i zasad sam zadovoljan. Došao sam da radim, dobro igram i dokazujem se.“

POVEZANO

Nakić je na Evrobasketu navijao za selekcije bivše Jugoslavije, pre svega za Srbiju i Hrvatsku, ali nije baš imao povoda za radost.

„Imam mnogo prijatelja u svim ekipama iz regije pa sam navijao i za Sloveniju, Crnu Goru, BiH… Pratio sam sve utakmice, nažalost, rezultati nisu na kraju bili najbolji, ali naši ljudi su uvijek navikli na medalje. Svaka čast svim reprezentacijama i momcima, sigurno su dali sve od sebe i odigrali najbolje što su mogli, ali to je košarka, sledeće prvenstvo mislim da ćemo ostvariti bolje rezultate“ otpimističan je 21-godišnji Nakić.

Na pitanje da li je odlučio za koju zemlju želi da nastupa, on kratko odgovara:

„O tome ćemo kad bude vrijeme za to.“

Komentari

Vaš komentar