Nikolić pred SC Derbi: Moramo da zbijemo redove i pobedimo

Podeli:
Zoran Nikolić
KK Zadar/Zvonko Kucelin

Izabranici Aleksandra Džikića, čekaju okršaj sa SC Derbijem u 10. kolu ABA lige u desetkovanom sastavu. Danilu Nikoliću su se na spisku igrača koji ne mogu da pomognu na parketu pridružili Igor Drobnjak i Petar Popović, dok je Džejkob Vajli suspendovan, jer se nije vratio u Crnu Goru posle utakmica koje je odigrao za reprezentaciju Makedonije u kvalifikacijama za Mundobasket.

Uz sve navedeno, Vili Rid je pod znakom pitanja, Džastin Kobs, Zoran Nikolić i Filip Barović prilično istrošeni posle duela sa Francuskom i Portugalijom, Edin Atić zbog utakmica u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a Jagodić Kuridža zbog duela u dresu sa državnim grbom Srbije.

“Očekuje nas težak posao protiv SC Derbija. U pitanju je ekipa koja insistira na brzoj igri, sa mnogo tranzicije, sa mnogo šuteva za tri poena. Moramo da budemo na željenom nivou u odbrani, moraćemo da usporimo rivala, kako bi stigli do dragocene pobede”, naglasio je Zoran Nikolić, pa nastavio:

KK Budućnost Voli

“Imamo problem sa povredama i sastavom tima. Imamo skraćenu rotaciju, ali moramo da zbijemo redove, moramo da odigramo na visokom nivou u oba pravca. Naš rival je definitivno mnogo svežiji, nastojaće da nametne igru sa mnogo trčanja, igru po pirncipu trči i šutiraj. Moramo da budemo agresivni u odbrani i pametni u napadu. Ponavljam, očekuje nas težak zadatak, ali očekujem da zbijemo redove i stignemo do dragocene pobede”.

Utakmica između Budućnosti i SC Derbija na programu je 5. decembra sa početkom u 21 čas. Budućnost ima skor 6-3, a SC Derbi 4-5. Tri dana kasnije, izabranici Aleksandra Džikića gostuju ekipi Promiteasa u šestom kolu Evrokupa.

 

 

Komentari

Vaš komentar