Ništa od prodaje KK Split, niko se nije javio na tender

Podeli:
KK Split

Tender, prikupljanje ponuda za kupovinu Košakaškog kluba Split završen je neslavno. Naime, iako je bilo najava, niko nije pokazao interesovanje da kupi tim koji je svojevremeno bio šampion Evrope i to tri puta.

Međunarodni javni poziv je trajao do 14. septembra, postojale su najave da će biti dosta zainteresovanih ponuđača, ali ništa od toga, navode kolege iz Slobodne Dalmacije.

ABA/Split/Ivica Cavka

Prema navodima kolega iz Hrvatske, jedan od ključnih faktora koji je uticao na ovakav epilog kada je prodaja kluba u pitanju su lokalni izbori u gradu Splitu. Potencijalni kupci, nisu želeli da se upuštaju u rizik, dok ne vidi kakvi su tačni uslovi, sa kime će pregovarati u vezi sa kupovinom kluba, jer je Split u vlasništvu grada.

Naravno, pored izbora, jako je bila bitna i cena. Početni iznos koji je grad tražio na tenderu iznosio je oko 65 odsto deonica, ili ti četiri miliona evra. Gradu Splitu bi ostao paket od 25 odsto. Kao garanciju za ponudu, tražen je iznos od 120 hiljada evra.

KK Split
foto: Split/Ivica Cavka

Kolege iz Hrvatske navode, da će tender biti ponovljen na proleće naredne godine, jer je procenjeno da u ovom momentu, nije izabran pravi trenutak, jer su u Splitu bili lokalni izbori, a sezona počinje za desetak dana, što je sve uticalo na potencijalne kupce.

Da li će na proleće naredne godine, mnogo pre početka naredne, a u samoj završnici sezone koja počinje 30. septembra biti zainteresovanih za kupovinu kluba koji je tri puta bio na evropskom tronu, ostaje da se vidi. U svakom slučaju, Splaćani sezonu počinju duelom sa ekipom Budućnosti u Podgorici, a primarni cilj je u skladu sa budžetom kluba – opstanak u elitnom regionalnom društvu.

Komentari

Vaš komentar