Not in my house: Luković juri Vraneša

Podeli:
Uroš Luković
KK Mornar

Uroš Luković (31), sjajni centar Mornara, je u pobedi nad Borcem u Čačku, 30. decembra stigao do brojke od 228 blokada u karijeri, kada je ABA liga u pitanju. Priliku da broj blokada uveća, imaće u duelu sa Igokeom, koji je na programu 3. januara sa početkom u 19 časova.

Centar Mornara je u Čačku imao jednu blokadu, a to je bilo dovoljno da stigne do trećeg mesta na večnoj listi blokera u ragionalnom takmičenju. Iza njega ostao je Todor Gečevski sa 227 blokada.

Ispred Lukovića u poretku ABA blokera sada je bivši igrač Mornara Mirza Begić sa 233 blokada. Izvesno je da je samo pitanje trenutka, kada će Luković ostaviti i Begića iza sebe, jer je sjajni centar, koji je tokom karijere branio i boje Reala iz Madrida, odlučio da se završi igračku karijeru.

Ubedljivo najbolji bloker u ABA istoriji je Slavko Vraneš, dugogodišnji igrač Budućnosti i Partizana, sa 272 blokade. Uroša Lukovića očekuje dosta posla i dosta sjajnih partija kako bi sustigao Vraneša, ali vredi se boriti za mesto najboljeg blokera u istoriji regionalnog takmičenja.

Što bi legendarna NBA zvezda Dikembe Mutombo rekao – Not in my house!

 

Komentari

Vaš komentar