„Obradović izgubio 10 miliona evra kako bi došao u Partizan“

ABA League 18. okt. 202116:35 > 16:3627 komentara
Podeli:
FOTO: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Sportski direktor Partizana Zoran Savić kaže u intervjuu za Ekspressport da se divi energiji Željka Obradovića, kao i žrtvi koju je podneo kako bi preuzeo Partizan.

„Njegova ljubav prema Partizanu totalno je nerealna, kao i odnosu prema klubu. Malo je onih koji mogu i da poveruju kako je neko spreman da izgubi deset miliona evra samo zato da bi došao u Partizan, a Željko je upravo to uradio. Poredim ga sa onom čudesnom lokomotivom teretnog voza, za koju je sasvim svejedno da li je za nju zakačeno pet, šest ili deset vagona. Ona jednostavno vuče za sobom sve što se natovari. Ima energiju koja je neverovatna. I zrači nečim posebnim. Volim da pogledam svaki njegov trening, svu su mali trenerski seminari“, ističe Savić i dodaje:

KK Partizan:

„Odlukom da dođe u Partizan pokazao je spremnost da se spusti na nivo koji nije njegov. To, priznaćete, nije lako. Nekad je u ekipi imao tri najbolja plejmejkera u istoriji evropske košarke – Dijamantidisa, Spanulisa i Jasikevičusa u istom timu. Sada je spreman na drugu krajnost, odlučan je u nameri da napravimo najmlađi tim u Evrokupu. Prosek naše ekipe je malo više od 23 godine. On je to prihvatio i od prvog dana se ponaša kao da trenira CSKA ili Panatinaikos, a ne Partizan. Izvanredno“.

Prethodno je i Savić mnoge iznenadio svojim dolaskom u Partizan.

„Sve se izdešavalo u bukvalno sedam dana. Nisam nikada imao ideju da se vratim na naše prostore, više od 30 godina proveo sam u inostranstvu. Razgovarao sam sa suprugom koja mi je rekla kako misli da ja to što mi se nudi zapravo više volim od onog što radim, da mi to više odgovara od uloge menadžera“, kaže Savić i obrazlaže:

„Razmišljao sam dva dana, poznavao sam situaciju u Partizanu, razgovarao sam sa (Vladom) Šćepanovićem koji je bio u klubu. Rekao sam sebi: ‘U redu, imaš brend, što je u celoj priči najbitnija stvar. Nemaš ekipu, nemaš rezultat, ali imaš brend zbog koga vredi da se ulaže i dolazi u Beograd’“.

Partizan je maksimalan posle četiri kola u ABA ligi, a takmičenje u Evrokupu počinje u utorak od 19.30 gostovanjem Hamburgu, uz direktan prenos na Sport klubu 1.

Komentari

Vaš komentar