Obradović za SK: Nećemo sve vreme da mislimo o plasmanu

ABA League 16. avg. 202121:11 > 21:3010 komentara
Podeli:
KK Partizan NIS

Prilično renovirani košarkaški tim Partizana, ali ne i kompletan, večeras, u avgustovski suton, zvanično je započeo pripreme za sezonu 2021/22. u novobeogradskoj dvorani „Ranko Žeravica“, i dalje popularnoj Hali sportova.

Magnetizam Želimira Obradovića, najtrofejnijeg stručnjaka, koji je u karijeru za romane, krenuo baš sa klupe crno-belih, bio je više nego dovoljan da se okupi mnogobrojna medijska ekipa.

Ali, onaj, koji je povratkom na mesto uspeha, gde je osvojio prvi od ukupno devet evropskih klupskih naslova, sigurno bi bio zadovoljniji da je prozivci imao na raspolaganju i pojačanje Dalasa Mura, kao i starosedeoce, Vila Mozlija i Markusa Pejdža.

Pitate gde su Mur i Pejdž, pa u Americi, kasne im avioni. Šalu na stranu, sve se odvija u dogovoru sa stručnim štabom, pridružiće nam se na Zlatiboru“, pokušao je Obradović da se bar na trenutak oslobodi poslovične strogoće.

Duhovitosti, ipak, nema mesta, kada je u pitanju još jedan Amerikanac. Stvar može da bude komplikovana.

Ne želim ništa da prenagljujem oko Mozlija. On je u Beogradu, ali nije sa nama, dok se ne oglase lekari. Čekamo odluku naše lekarske komisije“, bio je kratak, ali i dovoljno jasan Obradović.

Drugovanje od Huventuda

Ako je neko relativna nepoznanica za ovdašnju javnost, u stručnom štabu Željka Obradovića, onda je to Španac Đosep Maris Izkierdo Ibanjez.

„Sarađivali smo još u Huventudu pre 28 godina, ali i tokom mog boravka u Fenerbahčeu. Imam veliko poverenje u njega kao i u ostale asistentne,  Vlade Androića, preko Aleksandra Matovića ili Bogdana Karaičića. Logično, isto važi i za ostatak štaba“, objasnio je Obradović.

Sve ostalo što je usledilo od trenerske zvezde kluba iz Humske, već spada u domen očekivanog, pogotovo onih, koji ga barem malo bolje poznaju. Bez velikih obećanja, reči, od kojih može da se zagrcne, kao u grčkoj poslovici, ali i bogatoh karijeri.

Veliki broh igrača, ne samo mlađih, počeli su sa radom još pre nedelju dana. Neke bolje, neke slabije poznajem, ali sam u principu zadovoljan kako je sve to izgledalo. Već sutra krećemo na bazične pripreme na Zlatibor, gde će biti prilike da se još bolje upoznamo, ali i igrači međusobno s obzirom da su nam se priključila i neka nova lica. To je šansa za maksimalnu atmosferu, ali i ispitivanje mogućnosti ove ekipe.

Osvrnuvši se na plan i program priprema, od dvonedeljnog boravka na čuvenoj planinskoj destinaciji, preko trening utakmica i učešća na nekoliko turnira, Obradović je nastavio:

Mislim da smo napravili solidan plan, u koji spadaju i adekvatni rivali da se opipa puls, jer su mnogi od njih evroligaškog kalibra. Takvi dueli su i te kako poželjni da shvatimo dokle smo stigli, ali i da imamo vremena za ispravke. Jer, imamo i nemamo vremena, pošto sezona počinje već krajem septembra.

Na pitanje koga će od mlađih klupskih snaga povesti na Zlatibor, u Obradovićevom stilu, izostao je konkretan odgovor.

Sigurno deo te ekipe. Jer, uvek sam smatrao da je za mlade košarkaše najvažnije da imaju prostora za igru. Samo se tako postaje igrač.

Partizan je tokom letnjeg „zatišja“ pazario čak šest pojačanja. Da li je broj konačan, teško je reći…

Razmišljam o svemu. Neki igrači neće moći da budu sa nama, neki nedostaju, pa će nam se pridružiti. Eto, na Zlatibor kreće njih 15-ak koji su odradili trening u Beogradu, uoči polaska. Za sve ostalo, malo strpljenja. Znate, neke sam prvi put video, treba vremena. Zna se odlično šta su igraćke obaveze kada si u Partizanu, isto važi i za stručni štab. Uvek se očekuje i mora da se pruži maksimum, uloži što veći mogući trud. Ali i mirno radi, ne razmišlja svakog sekunda o plasmanu.

Nije moglo da prođe ni bez „bockanja“, pa Crvena zvezda je večita tema, ali i obrnuto.

Raduje me sve ono što se trenutno dešava i kod ostalih rivala, uključujući i crveno- bele. Svi pokušavamo da se što bolje spremimo za predstojeću sezonu. I neka svi budu jači nego ranijih godina. Sve će to biti na radost mnogobrojnih navijača, a nadam se da će ih biti, da će dozvoliti epidemiološka situacija“, zaključio je Željko Obradović.

Od Zlatibora do Atine

Crno-beli već 17. avgusta kreću na bazične pripreme na Zlatibor. Prvi test je turnir u Opatiji početkom septembra (Pezaro, Cedevita Olimpija), pa humanitarni meč u Kragujevcu (Radnički) nekoliko dana kasnije. Put u Istanbul je planiran 11. septembra (Fenerbahče, Uniks, Monako), a sredinom meseca i oproštaj Novice Veličkovića na utakmici protiv Anadolu Efesaa u Beogradu. Od 17. septembra je planirano učešće na turniru u Atini (Panatinaikos, Anadolu Efes, Makabi).

Komentari

Vaš komentar