Ostoja: Finansije? Ne brinite; Savić: Tim bez Jaramaza

ABA League 28. jun. 202117:07 > 18:2613 komentara
Podeli:
KK Partizan NIS

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović i sportski direktnor Zoran Savić nisu skrivali zadovoljstvo zbog angažovanja Željka Obradovića na mestu trenera.

Mijailović je istakao da povratak najtrofejnijeg evropskog stručnjaka predstavlja početak nove epohe za klub iz Humske.

Povezane vesti

Povratak Obradovića dosta znači Partizanu, ali i celoj Srbiji. Od današnjeg dana, u srpskoj košarci ništa neće biti isto. Svaki predsednik kluba u svetu bio bi ponosan da pored sebe ima trenera Željka Obradovića i sportskog direktora Zorana Savića„, rekao je prvi čovek Partizana.

Na pitanje o finansijskom delu posla i celokupnoj situaciji, usledio je odgovor:

Odmerili smo sve dobro. Menadžment kluba radi na finansiranju za sledeću sezonu. Navijači će nam pomoći, radimo na marketingu, mnogo kompanija se javilo za sponzorstvo. Dobićemo podršku svih činilaca važnih za finansiranje sporta. Ne brinite za taj segment„.

Zoran Savić je otkrio da je od prvog dana kada je postao sportski direktor imao jednu ideju – da Željka vrati u Partizan.

Pre tri meseca kada sam došao ideja je bila da potpišemo trenera koji pravi razliku. Prva i jedina opcija je bio Željko, u slučaju da se to može realizovati. Sve smo učinili da u tome uspemo. Znamo šta nam on donosi. Hteli smo da potpišemo najboljeg mogućeg trenera i sada kada je on tu, počećemo da gradimo dalje kockice„, rekao je Savić.

KK Partizan NIS

Navijači su oduševljenji tim potezom.

Ne mislim da treba da se kandidujem za najboljeg sportskog direktora posle ovog posla. Problemi sada kreću. Imali smo odmah ideju da dovedemo najboljeg mogućeg trenera, to smo uradili, ali tek kreću izazovi. Promene su neophodne. Iskoristio sam dosadašnje vreme da vidim kakvo je stanje. Želimo da najbolji domaći igrači budu kod nas. Mene šestogodišnji projekti ne zanimaju, ne želim rezultate tek u petoj i šestoj godini. Znamo čiji grb nosimo. Rezultati su neophodni„.

U priči oko formiranja tima, Savić je otkrio da ponajbolji igrač u prošloj sezoni Ognjen Jaramaz odlazi.

Ognjen Jaramaz želi da igra Evroligu. Planiramo izgradnju tima bez njega„, poručio je Savić.

Komentari

Vaš komentar