Ostojić za SK: SC Derbi ima svetlu budućnost!

Djuro Ostojic
Djuro Ostojic

SC Derbi nastavlja da napreduje iz sezone u sezonu. Posle plasmana u elitno regionalno društvo, pod imenom Studentski centar, Podgoričani su uspeli da obezbede opstanak u ABA ligi, iako su bili blizu plasmana u plej-of. Godinu dana kasnije, popularni “studenti” se nalaze na pragu plasmana u doigravanje, a ostvareno dobija na težini jer se nije odustalo da rada i forsiranja mladih igrača,

Podsećanja radi, u odnosu na prošlu sezonu, SC je ostao bez Kenana Kamenjaša, Alekse Ilića (otišli u Budućnost), Erika Nila, Džastina Edvardsa, Kajla Vinjalesa. Stigli su mladi Amerikanac, Loren Džekson, mladi hrvatski internacionalac Mateo Drežnjak, a iskustvo pod košem je doneo Danilo Tasić.

SC Derbi/Filip Roganović

Izabranici Andreja Žakelja su na početku sezone igrali sa oscilacijama, ali u momentu kada se ekipa kompletirala, uz maksimalan fokus na radu i treninzima, stigli su i rezultati. SC je nanizao tri pobede, pali su Igokea, Zadar i Cibona, pa Podgoričani sada imaju skor 7-8, opstanak je već obezbeđen, a želja je plasman u plej-of, odnosno TOP 8 fazu.

“Napredujemo iz godine u godinu. SC Derbi je uspeo da se pozicionira na regionalnom nivou, a naravno da nas sve u klubu raduje činjenica da iako insistiramo na razvoju mladih igrača, imamo i odlične rezultate. Stigli smo do ABA lige, zatim smo obezbedili opstanak, a mogli smo uz malo sreće i do plej-ofa, a sada smo na pragu novog uspeha, odnosno plasmana u doigravanje. SC Derbi je primer da se rad i upornost isplate”, naglasio je direktor SC Derbija, Đuro Ostojić, za Sport Klub, pa nastavio:

Rodolfo Molina/EB via Getty Images

“Izuzetno smo ponosni i na uspehe mlađih selekcija koje se konstantno bore za plasman na finalni turnir ABA lige, a mnogo momaka je već prekomandovano u seniorski pogon, a potencijala ima mnogo. SC Derbi ima svetlu budućnost, a garancija da ćemo potencijal koji posedujemo uspeti da pretočimo u kvalitet je stručni kadar. Seniorski pogon sa uspehom vode Andrej Žakelj i Borivoje Stanišić, sa mlađim selekcijama sjajno rade Petar Mijović i Miloš Kovač, a sa radom svih selekcija koordinaciju obavlja Duško Vujošević”.

SC Derbi/Filip Roganović

Da li SC Derbi planira da izađe i na ervopsku scenu naredne sezone?

“Rano je za priču na tu temu. Ponosni smo na pozicije koje smo stekli na regionalnom nivou, trenutno smo fokusirani na sve ono što nas očekuje u nastavku ABA lige, na napredak mladih igrača, na finalni turnir Kupa Crne Gore, na završnicu šampionata Crne Gore. Na kraju sezone, kada podvučemo crtu, napravićemo i plan za narednu. Idemo od utakmice do utakmice kao do sada, a svaka naredna je najvažnija. Ono što je izvesno i što zaista moram da ponovim, SC Derbi ima svetlu budućnost!”.

SC Derbi/Filip Roganović

SC Derbi će u narednoj rundi ABA lige odmeriti snage sa ekipom Partizana u Podgorici, a duel sa izabranicima Željka Obradovića, biće idealna prilika da mlada ekipa, pod komandom Andreja Žakelja, vidi gde se nalazi i šta može protiv tima koji se bori za plasman u TOP 8 Evrolige, koji će se difinitivno boriti za tron u ABA ligi.

Komentari

Vaš komentar