“Partizan je bio bolji u svim segmentima igre”

ABA/Dragana Stjepanović

Izabranici Vladimira Jovanovića, ne računajući prvu deonicu, nisu opravdali očekivanja u derbiju devetog kola ABA lige. Poraženi su od Partizana sa 106:77, a partija koju su prikazali nije bila u skladu sa najavama.

Naime, nije bilo agresivnosti u odbrani, nije bilo strpljenja i dobrih rešenja u napadu, nije bilo kontrole reketa. Partizan je sve greške Podgoričana znao i umeo da kazni. Pobegao je plus 19, na kraju prvog poluvremena, a zatim na dominantan način priveo meč kraju. Ono što može da brine stručni štab je činjenica da Budućnost nije imala voljni momenat na željenom nivou, da makar izbegne debakl, ali…

“Utakmica nije došla za nas u dobrom momentu. Partizan je ušao u meč sa imperativom, sa mnogo energije, sa mnogo agresivnosti, jer je pobeda bila jedina opcija za izuzetno kvalitetnu ekipu, koju vodi jedan od najboljih trenera Evrope. Mi smo nastojali da pariramo, uspeli smo u tome u prvoj deonice, a o nastavku meča nema mnogo toga da se kaže. Partizan je bio bolji u svim segmentima igre”, naglasio je Vladimir Jovanović.

Vremena od odmor, kada su Partizan i Budućnost u pitanju nema. Budućnost će u sedmom kolu Evrokupa ugostiti italijanski Trento. Utakmica je na programu 7. decembra. Dan kasnije, u Evroligi, snage će odmeriti Partizan i Crvena zvezda. Sve utakmice Evrolige i Evrokupa možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar