Partizanu zabrana dovođenja igrača; Mijailović: Nesporazum

ABA League 6. maj. 202111:0615 komentara
Podeli:
SK

Košarkaškom klubu Partizan zabranjeno je dovođenje pojačanja, prenosi Sportski Žurnal.

Crno-beli su se našli među evropskim klubovima kojima su aktivne zabrane angažovanja novih igrača od 26. aprila, a na stranici FIBA sajta opredeljenoj za Кošarkaški arbitražni tribunal (BAT) nalazi se tabela u kojoj su navedeni klubovi koji su pod sankcijama.

 

Među njima su Olimpijakos, AEК, Banvit, a od kraja aprila i Partizan i Cibona.

Partizan je pod zabranom registrovanja pojačanja od 26. aprila ove godine, a nije naveden razlog ovakve odluke.

Međutim, pojavio se podatak da je BAT izrekao Partizanu novčanu kaznu od oko 30.000 evra zbog nepoštovanja termina plaćanja duga Dušku Vujoševiću. Trofejni trener i klub iz Humske su, podsetimo, spor pred Arbitražom rešili su sporazumom o izmirenju duga u više rata.

Smatramo da je BAT pustio ovu odluku greškom, zbog čega smo im se obratili pismenim putem. Do sada je kroz reprograme isplaćeno oko 2.700.000 evra. Preuzeti dug ka Dušku Vujoševiću bio je 400.000 evra. Danas se on plaća kroz rate. Preostali dug se plaća kroz rate i reprogram od oko 80.000 evra. Plaćeno je i više novca no što je predviđeno po sporazumu potpisanim sa BAT i našim bivšim trenerom, te smatram da se radi o nesporazumu. Namera nas koji danas vodimo klub je da se plati svakome sve što mu pripada, iako te obaveze nismo mi pravili, niti trofeje koje plaćamo današnjim novcem prisvajamo kao ličnu zaslugu. Danas se Partizan bez obzira na situaciju u kojoj živimo, vešto bori sa obavezama, jako teško, ali se bori,“ izjavio je predsednik kluba Ostoja Mijailović za Mocart Sport.

Aktuleno rukovodstvo Partizana još plaća određena dugovanja iz ranijeg perioda, a jedan od onih koji su na listi je i Aleks Marić, koji već deceniju ne nosi crno-beli dres.

 

Komentari

Vaš komentar