Peruničić: Važna pobeda; Marinović: Razlika u kvalitetu

ABA League 31. jan 202112:371 komentar
KK Mornar Bar
Foto: KK Mornar/MEDIA Pro

Košarkaši Mornara vratili su se na pobednički kolosek. Posle neuspeha u duelima sa Andorom, Crvenom zvezdom i Uniksom, savladali su Borac iz Čačka sa 86:72, pa sada imaju skor od 13 pobeda uz tri poraza, dok Borac uz četiri pobede, imao 11 poraza.

„Mihailo Pavićević je napravio plan, mi smo ga sproveli u delo i rezultat je došao. Imali smo malo problema u prvom delu, Džons nam je pravio probleme, ali smo bili napadački dobri. Imali smo dobre procente šuta, bilo je dosta otvorenih pozicija. Gordić je odlično dirigovao ekipom, Jeremić je bio raspoložen za šut. Imamo širok izbor igrača, neka nam u svakom meču iskoče dvojica, trojica i mi ćemo uvek biti na putu ka pobedi. Ostvarili smo vredan trijumf, prekinuli smo seriju od tri poraza i sada se okrećemo novim iskušenjima”, rekao je pomoćni trener Mornara, Zoran Peruničić, koji je na klupi zamenio suspendovanog Mihaila Pavićevića.

Trener Borca, Marko Marinović, nije bio preterano neraspoložen posle poraza u Baru, svestan da je Mornar, objektivno kvalitetnija ekipa.

Pokušavali smo da budemo konkurentni koliko smo mogli. Kvalitet je presudio, Mornar ima izuzetnu ekipu, koja je formirana i koja je kadra da osvoji ABA ligu. U pojedinim momentima izgledali smo dobro, u pojedinim to je izgledalo malo bez koncentracije. U suštini mogu da budem zadovoljan reakcijom posle utakmice sa Cibonom koja nas je prilično poremetila. Podigli smo se, idemo dalje, spremamo se za nova iskušenja” naglasio je Marinović.

Košarkaši Mornara su odmah posle meča misli usmerili ka Kazanju, gde ih 3. februara, očekuje duel sa Uniksom u četvrtom kolu TOP 16 faze Evrokupa.

Komentari

Vaš komentar