Popović za SK: Kadri smo da se borimo za titulu i Evroligu

Podeli:
Petar Popović
KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosti izborili su plasman u finale ABA lige, gde će se za titulu i mesto u Evroligi boriti sa boljim iz odlučujućeg trećeg meča između Crvene zvezde i Igokee, koji je na programu 11. maja u Beogradu.

Izabranici Dejana Milojevića uspeli su u polufinalnoj seriji da pobede Mornar sa 2-0 (97:88, 92:81). U oba meča se vodila velika borba, postignuto je mnogo poena, ali je prevagu na tasu Podgoričana donela odbrana, koja je ne računajući prvu deonicu, u prvom meču, bilo na izuzetno visokom nivou.

Maksimalno fokusirani smo odigrali oba duela. Bilo je malo problema u prvom meču, ali kada smo podigli stepen borbene gotovosti u odbrani na željeni nivo, situacija na parketu se promenila. Iz kvalitetne odbrane, stizali smo do lakih poena i otvorenih pozicija za šut, slavili smo protiv Mornara, a sada se spremamo za veliko finale. Siguran sam kao i svi u timu da smo kadri da se borimo za titulu i mesto u Evroligi. Pokazali smo to tokom sezone, kako u regionalnom takmičenju, tako i u Evrokupu“, naglasio je za Sport Klub, Petar Popović, pa nastavio:

Pobeda nad Mornarom nam mnogo znači u psihološkom smislu pred borbu za tron u ABA ligi. Uspeli smo da zaustavimo ofanzivno, najjaču ekipu regionu, a siguran sam i jednu od najjačih u Evropi. Istovremeno, pokazali smo da imamo šta da kažemo i pokažemo u fazi napada, kako na spoljnim pozicijama, tako i pod samim košem“.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Petar Popović je nastavio sa izlaganjem:

Ne volim da se bavim kalkulacijama. Još uvek ne znamo ime rivala u finalu. Saznaćemo ga posle majstorice između Crvene zvezde i Igokee. Međutim, nismo tokom sezone gledali u tuđe dvorište, pa nećemo ni sada. Maksimalno smo fokusirani na rad koji nas očekuje do 15. maja, kada počinje finalna serija. Cilj je da maksimalno spremni dočekamo borbu za regionalni tron. Na talonu su titula i mesto u Evroligi, a ponavljam još jednom, smatram da smo kadri da se borimo za tron i mesto u elitnom evropskom takmičenju“, zaključio je Petar Popović.

Odlučujuća treća utakmica između Crvene zvezde i Igokee na programu je 11. maja u Beogradu, a finalna serija počinje četiri dana kasnije. Za titulu i mesto u Evroligi, neophodne će biti tri pobede.

Komentari

Vaš komentar