Popović za SK: Odbranom napadamo Široki

Podeli:
ABA 2 /Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske nisu osetili gorčinu poraza u dosadašnjem delu sezone. Pobedili su Podgoricu, TFT i Šenčur u ABA 2 ligi, odnosno Dečić, Danilovgrad, Mornar i Lovćen u šampionatu Crne Gore, a naredna prepreka je ekipa Širokog.

U pitanju je rival koji je izgledao jako loše na prvom turniru ABA 2 lige, na kojem je doživeo dva poraza od Borca iz Banjaluke i Heliosa. U međuvremenu, trener Ivan Velić i stručni štab su izvršili promene u sastavu tima, Široki je znatno jači, u boljoj formi je stigao u Sarajevo, a u prvoj rundi je slavio protiv Pelistera.

Nikšićanima je jasno da ih očekuje težak posao, ali su odlučni u nameri da se bore od prvog do poslednjeg minuta, kako bi sačuvali oreol nepobedivosti i posle meča sa Širokim, a uoči duela sa ekipom Vrijednosnice iz Osijeka.

“Široki izgleda mnogo bolje nego što je to bio slučaj na prvom turnira ABA 2 lige. Očekuje nas težak posao protiv rivala koji insistira na brzoj igri, koji insistira na mnogo pokušaja za tri poena. Odbrana je ključ uspeha”, naglasio je Miloš Popović, koji je tokom leta stigao u Sutjesku, pa nastavio:

ABA 2/Dragana Stjepanović

“Moramo da usporimo rivala, ne smemo da dozvolimo otvorene pozicije za šut, uz kontrolu skoka, bićemo veoma blizu uspeha. S druge strane, broj grešaka, broj promašenih slobodnih bacanja i zicera, kojih je protiv Šenčura bilo baš mnogo, moramo da svedemo na najmanju moguću meru, ako želimo, a želimo da sačuvamo oreol nepobedivosti”.

Komentari

Vaš komentar