Potpuni kolaps u Pioniru: Svi negativni rekordi Krke

Podeli:
Jurij Macura
foto: KK Partizan NIS/Dragana Stjepanović

U subobut uveče je u okviru petog kola ABA lige u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“ održan duel Parizana i Krke iz Novog mesta, a partija slovenačke ekipe bila je toliko neuspešna da su se, na svoju žalost ne po dobrom, upisali u mnoge istorijske knjige regionalnog takmičenja.

Partizan je u hali „Aleksandar Nikolić“ slavio sa više nego ubedljivih 92:45.

Povezano:

Za početak, bila je to daleko najubedljivija pobeda u crno-belih u istoriji duela sa Krkom – prethodno je najveća razlika za „Parni valjak“ u mečevima sa Krkom bila 32 poena – 12. januara 2019. bilo je 87:55 za Beograđane.

Prednost od 47 poena ostvarena na kraju meča predstavlja drugu najveću pobedu u regionalnom takmičenju u Partizanovoj istoriji – rekord i dalje drži razlika od 50 poena koju su crno-beli imali protiv Širokog 2011. godine.

Ovo je najubedljiviji poraz Krke u istoriji takmičenja tog kluba u ABA ligi – prethodni najveći minus bio je 41. Crvena zvezda je u aprilu 2021. godine pobedila u Novom Mestu rezultatom 98:57 (+41).

Postignutih 45 poena je treći najniži ofanzivni učinak u istoriji regionalne lige – Široki je u spomenutom meču sa Partizanom imao 43, a ekipa Laškog je svojevremeno protiv Cibone ubacila 44.

Naposletku, nikada se ranije u istoriji ABA lige nije dogodilo da nijedan igrač jednog tima po završetku utakmice nema dvocifren broj poena – u subotu je u „Pioniru“ najefikasniji u redovima Krke bio Jurij Macura sa 9 poena.

Ipak, trener Krke video je i pozitivne stvari u ovom porazu.

Čestitke Partizanu na više nego zasluženoj pobedi. Ova utakmica je za nas, a posebno za mene, predstavljala veliku čast, pošto nisam očekivao kada sam počinjao da se bavim trenerskim poslom da ću da vodim ekipu protiv tima velikog trenera kao što je Željko Obradović. Nije me sramota, iako smo izgubili 47 razlike jer je za ove mlade momke to velika škola. Oni su se prvi put susreli sa takvom energijom, odbranom i kvalitetom, kakav ima Partizan. Nadam se da smo nešto naučili i da ćemo to da sprovedemo protiv konkurenata, koji poseduju sličan kvalitet kao mi. Još jednom bih čestitao ekipi Partizana na zasluženoj pobedi i poželeo bih nama, kao i Partizanu, uspehe u nastavku sezone. Njima u Evropi, a nama u slovenačkoj ligi i ABA ligi“, rekao je posle utakmice trener Krke Dalibor Damjanovič.

Komentari

Vaš komentar