Rasel 37+9+11, Mornar slavio protiv Splita

KK Mornar Barsko zlato

Košarkaši Mornara iz Bara, oslabljeni neigranjem Vladimira Mihailovića, stigli su do dragocenog trijumfa protiv Splita na svom parketu – 104:88. Nakon devet odigranih rundi, Barani imaju skor 4-5, dok Splićani imaju skor 2-7.

Najefikasniji u sastavu Mornara, bili su Daron Rasel sa 37 poena, 11 asistencije i devet skokova, Marko Pecarski je uz 26 poena imao devet skokova, Antonio Vranković je postigao 11, a Balša Živanović 10 poena. Kod Splita, Dominik Mavra je postigao 18, Luis Saliven 16, Lovre Runjić 14, a Roko Leni Ukić 11 poena.

KK Mornar Barsko zlato

Oba tima su osetno oslabljena ušla u veoma bitan duel. U sastavu Barana nije bilo Vladimira Mihailovića, a u sastavu Splićana nije bilo Šenona Šortera. Mornar je dobro otvorio meč, Barani su imali prednost od devet poena, ali su do kraja prve deonice Splićani stigli do egala – 22:24. Usledila je ravnopravna igra tokom druge deonice, a Mornar je na poluvremenu vodio sa 52:48.

Blagu prednost na tasu Barana doneli su Daron Rasel sa 19, Marko Pecarski sa 12 i Antonio Vranković sa sedam poena. S druge strane, kod Splićana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Dominik Mavra i Roko Gizdavčić sa po 10 poena, odnosno Lorve Runjić sa sedam.

KK Mornar Barsko zlato

U nastavku meča, Mornar je uspeo da ubrza igru, uspeo je da stigne do lakih poena iz tranzicije, stigli su poeni iz otvorenih pozicija za šut, pa su Barani uoči poslednjeg kvartala imali kapital od deset poena – 77:67. Splićani su nastojali da se vrate u meč, nastojali su da stignu do egala i neizvesne završnice. Međutim, Barani su ljubomorno čuvali i sačuvali stečeni kapital.

U narednoj rundi Mornar gostuje ekipi Crvene zvezde, dok će Split ugostiti ekipu Mege.

Komentari

Vaš komentar