Različiti ciljevi klubova iz C. Gore pred turnir u Čajetini

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Klubovi iz Crne Gore, Studentski centar, Podgorica, Sutjeska i Lovćen, krenuli su put Zlatibora, gde će od 22. marta učestvovati na četvrtom turniru ABA 2 lige u Čajetini.

Ekipa koje se u šampionatu Crne Gore bore za dva mesta koja ponovo vode u drugo po rangu regionalno takmčenje, imaju veliki motiv uoči duela koji slede, ali različite ciljeve i ambicije.

Studentski centar će nastojati sačuva pol poziciju pred TOP 8 fazu, a ima više nego realne izglede da stigne do cilja, s obzirom da ima dve pobede više u odnosu na Borac iz Banjaluke i Spars iz Sarajeva.

Podgorica će se skorom 5-5, nastojati da se izbori za mesto u TOP 8 fazi ABA 2 lige, dok će Sutjeske i Lovćen, koji ni jedan turnir ABA 2 nisu odigrali u kompletnom sastavu, a neće ni ovaj koji sledi, voditi borbu sa ciljem da izbegnu plej-aut zonu.

Uveren sam da bi situacija bila daleko bolja da smo sve turnire odigrali u kompletnom sastavu, ali od početka sezone imamo velikih problema sa povredama i koronavirusom. Uoči duela koji slede u Čajetini, ne možemo da računamo na Vulevića i Ćalića, ali borićemo se u svakoj utakmici da stignemo do pobede, da izbegnemo plej-aut zonu“, naglasio je za Sport Klub, reprezentativac Bosne i Hercegovine u sastavu Sutjeske, Ismet Sejfić.

Sutjeska i Lovćen su trebali da odmere snage u velikom derbiju 14. kola, koji je bio na programu 17. marta, ali je zbog problema sa koronavirusom u sastavu Lovćena utakmica odložena. Nakon obaveznih testiranja, Cetinjanima je pao kamen sa srca, u izolaciji je ostao Miloš Lopićić, a ostatak tima, sa Mašanov Vrbicom u sastavu je krenuo put Čajetine.

11. kolo: Mladost Zemun – Sutjeska, Lovćen – Široki, Spars – MZT, Studentski centar – Helios, Gorica – Zlatibor, Rabotnički – Borac Banjaluka, Sloboda Užice – Podgorica.

12. kolo: Sutjeska – Spars, Široki – Mladost, MZT – Gorica, Borac – Lovćen, Helios – Rabotnički, Podgorica – Zlatibor, Sloboda – Studentski centar.

13. kolo: Spars – Široki, Gorica – Sutjeska, Mladost – Borac, Lovćen –Helios, Zlatibor – MZT; Rabotnički – Sloboda, Studentski centar – Podgorica.

Tabela: Studentski centar 9-1, Borac Banjaluka 7-3, Spars 7-3, MZT 6-4, Mladost 6-4, Slododa Užice 6-4, Zlatibor 6-4, Široki 5-5, Podgorica 5-5, Sutjeska 3-7, Gorica 3-7, Lovćen 3-7, Rabotnički 3-7, Helios 1-9.

Komentari

Vaš komentar