Roko Ukić odlučio: U svom Splitu do kraja sezone!

ABA League 3. dec 202221:121 komentar
fiba.basketball

Još uvek nije vreme za košarkašku penziju - tako je odlučio Roko Ukić koji će do kraja sezone ipak braniti boje Splita.

On je još od letos trenirao na Gripama sa ekipom, ali tada nije još uvek znao hoće li i kada ponovo izaći na teren.

Poslednja dva meseca je trenirao punim tempom, da bi danas stigla i konačna potvrda.

Roko će nositi dres sa brojem 10 do kraja ove sezone. Igraće besplatno, čime još jednom dokazujem svoju ljubav prema Žutima.

U sastavu će biti već na utakmici protiv Mornara u Baru, koja je na programu u ponedeljak od 18 sati, a interesantno je da tog dana Ukić slavi 38. rođendan.

„Suvišno je govoriti o Roku, veliko je zadovoljstvi je imati ga u ekipi, a sve ovo ostalo sasvim dovoljno pokazuje kakav je čovek. Odluka je zavisila najviše od toga koliko njegovo telo može. I kada je na treninzima video da to ide u pravom smeru, nije bilo dvoumljenja“, rekao je trener Splićana Srđan Subotić.

Ukić nije krio zadovoljstvo zbog odluke da odigra još jednu sezonu u svom klubu.

„Povratak se dogodio brže od očekivanog, usled situacije sa povredama. Nije realno da već sada budem na sto odsto, ali već mesec dana treniram sa ekipom i verujem da mogu da pomognem. Šta reći, evo moje sezone broj 23 pa ćemo videti gde ću stići“, prokomentarisao je Roko svoj nastavak karijeri.

Ukić je do sada osim za Split igrao i za Baskoniju, Barselonu, Virtus Rim, Toronto, Milvoki, Fenerbahče, Panatinaikos, Cedevitu, Kantu, Vareze, AEK, Bulonj, Antib i Cedevitu Olimpiju.

Ukić je tokom leta govorio za Sport Klub, a kompletan razgovor pronađite ovde:

Komentari

Vaš komentar