Sarajevski Sparsi prvi finalisti ABA 2 lige

ABA League 25. apr. 202118:19 > 20:19
Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Sparsa pobedili su Podgoricu i u drugom meču polufinalne serije, ovoga puta sa 74:59, izborili su plasman u finala, pa u ovom trenutku u rukama imaju najmanje baraž mečeve za plasman u elitno regionalno društvo.

Najefikasniji u sastavu Sparsa, bili su Kenan Kamenjaš sa 23 poena i 11 skokova, Almir Hasandić i Gemadinas Orelik sa po 17 poena. Kod Podgorice, raspoloženi za igru u napadu, bili su Mikaele Tmušić sa 12, Aleksandar Kartalović sa 10, Novak Musić sa devet i Pavle Titić sa osam poena.

Izabanici Miodraga Kadije, košarkaši Sparsa, dobili su prvi meč polufinalne serije sa 72:64, a zatim su revanš otvorili fenomenalno. Agresivnom odbranom su zatvorili sve prilaze svom košu, stigli su laki poeni iz tranzicije i otvorenih pozicija za šut, Sparsi su dominirali pod samim košem.

Ekipa iz Sarajeva je utakmicu otvorila serijom 9:0, na kraju prve deonice je vodila sa 17:6, u završnici prvog poluvremena sa 40:18, a na kraju ovog perioda igre sa 46:23.

Prevagu na tasu Sparsa, doneli su Almar Hasandić sa 16, Kenan Kamenjaš sa 12 i Gedaminas Orelik sa osam poena. Kod Podgorice, bolji od ostalih bili su Mikaele Tmušić sa 10 i Ognjen Čarapić sa četiri poena.

Sredinom treće deonice, Sparsi su vodili sa 51:25, a dilema je bila, kojim će rezultatom biti završen meč. Ekipa iz Sarajeva je u velikom finalu, a Podgorica nema mnogo razloga za tugovanje, jer je u debiju kada je drugo po rangu regionalno takmičenje, prigrabila epitet izuzetno prijatnog iznenađenja. Istovremeno, treba naglasiti da Podgorica imaju jednu od najmlađih ekipa u ABA 2 ligi, ekipu pred kojom je zaista lepa budućnost.

Sparsi će u finalnoj seriji igrati protiv boljeg iz duela između Studentskog centra i Mladosti iz Zemuna. Prvi duel su dobili Podgoričani sa 86:85, a revanš je na programu 26. aprila sa početkom u 15 časova.

Komentari

Vaš komentar