Savić: Hteli smo tim sa 12 naših; Stižu bar još dva igrača

ABA League 17. avg. 202110:3514 komentara
Podeli:
Zoran Savić
FOTO: KK Partizan NIS

Sportski direktor Partizana Zoran Savić rekao je za klupsku televiziju da crno-beli još nisu završili sa formiranjem tima, kao i da je večitom rivalu Crvenoj zvezdi lakše da dovodi igrače, s obzirom na to igra u Evroligi.

„Kada je završena prošla sezona, bila je ideja da promenimo dosta igrača. Kada je došao Željko, ideja je bila da napravimo tim sa 12 srpskih igrača, ali to je bilo nemoguće. Posle nekih razgovora sa igračima, videli smo da postoji njihova odbojnost prema dolasku u zemlju. Da li je to zbog očekivanja, pritiska na relaciji ‘Zvezda-Partizan’, ne znamo to još“, rekao je Savić.

KK Partizan:

Nekadašnji as reprezentacije Jugoslavije primetio je da se promenio stav prema košarci.

„Ovde je specifično da odlaze mladi igrači, problem je to što im se propagira igra bez stresa. Kao da reklamiramo neki velnes, a ne sportski događaj, tj. košarku u kojoj je sve naboj, stres, ko će koga da ’prevari’, u pozitivnom smislu. Mi smo celoga života radili pod tim stresom, a sada ’slavimo’ dvadeset godina od poslednjeg zlata. Verovatno smo u tom periodu pravili greške, pa moramo da stanemo, razmislimo i da učimo od drugih. Moramo da se okrenemo mlađim igračima, Partizan da pokuša da izbaci mlađeg igrača iz mladih kategorija. To je ključ svega“.

Sportski direktor crno-belih ističe da je lakše dovoditi igrača iz pozicije evroligaškog kluba.

„Zvezda ima gotovu ekipu, koja već igra dugo zajedno. Tu ubaciš dva-tri igrača, lakše funkcioniše. Mi možemo da promenimo osam do deset igrača, što ne znam da je neko promenio u sezoni. Željkov dolazak bio je podsticaj da napravimo takvu ekipu da pokušamo da dignemo rezultate odmah, ali da dovodimo i mlađe igrače koji mogu da budu budućnost, kao i da iskoristimo svoje igrače iz mlađeg pogona. Zato smo počeli nedelju dana ranije, da Željko vidi mlade igrače, mlade strance, da vidimo ko može da pomogne i u pripremama i u budućnosti“, objašnjava Savić.

„Željkov možda najgori tim u poslednjih dvadeset godina“

KK Partizan NIS

Kao što je već spomenuto, veliki podstrek za sve u klubu bio je povratak Željka Obradovića, najtrofejnijeg evropskog trenera svih vremena.

„Sa takvim ljudima je lako raditi. Radio je ovde, potekao je odavde, zna šta je Srbija i odakle je otišao u svet. Osvojio je ovde sa malim budžetom, kao i sa Huventudom, onda je otišao u Real. Ovo mu je možda najgori tim u poslednjih dvadeset godina“, rekao je Savić uz osmeh, pa nastavio:

„Željko se jako dobro adaptira na nastalu situaciju, samim tim gledamo i dosta mladih igrača koji bi mogli da mogu da nam pomognu u toku sezone i u budućim godinama. Željko zna gde je došao, prošao je toliko velikih klubova i dobrih organizacija, pa pokušavamo da deo tih stvari primenimo i u Srbiji“.

„Stižu bar još dvojica“

KK Partizan
Dragana Stjepanović, KK Partizan

Za kraj, Savić je poručio da će u tim stići još barem dvojica novih košarkaša.

„Minimalno dva, možda i tri igrača. Videćemo kada sve sagledamo. Ne žurimo još. Ne znam da je neko rekao u avgustu da ima loš tim. Svi imaju super timove, a videćemo kada krene sezona. Najbitnije je da budemo zadovoljni kada sezona bude privedena kraju“, zaključuje Savić.

U dosadašnjem toku prelaznog roka, Partizan su pojačali Kevin Panter (Armani), Aleksa Avramović (Estudijantes), Zek Ledej (Armani), Rodions Kurucs (Milvoki Baks), Dalas Mur (Gvangdžou) i Alen Smailagić (Golden Stejt Voriors).

Komentari

Vaš komentar