Savić: Voleo sam Džaju i Pižona, ali sam uvek bio bliži KKP

ABA League 16. mar. 202113:11 > 13:3323 komentara
Podeli:
Zoran Savić
FOTO: KK Partizan NIS

U utorak od 12 časova održano je zvanično predstavljanje novog sportskog direktora KK Partizan – nekadašnjeg proslavljenog jugoslovenskog reprezentativca Zorana Savića, koji je izneo plan funkcionisanja posrnulog velikana u narednom periodu.

Mnogi su u medijima komentarisali da je Savić u prošlosti bio navijač najvećeg rivala Partizana – Crvene zvezde. Takve navode komentarisao je i sam savić na konferenciji.

Ja sam 30 godina van Srbije. Igrao sam za Fortitudo i Virtus, Real i Barselonu… Niko mi nikada nije pravio problem što sam igrao u rivalskoj ekipi. Poštujem sve. Kada sam dolazio u Bolonju navijači Fortituda su me dočekali transparentom da ’radim za njih, a ne da igram za njih’. To je bilo kada sam imao probleme sa Fućkom. Navijači su tražili da pričam sa njima. Ne bih promenio ništa, borio sam se za Virtus isto kao što sam se borio za Fortitudo. Takav sam“, izjavio je 54-godišnji Zoran Savić.

Ne postoji Hercegovac koji nije navijao za Velež. Rođen sam u Zenici i navijao sam za Čelik. Voleo sam Džaju i Pižona, išao sam na utakmice Zvezde, ali sa košarkašim klubom Crvena zvezda imao sam kontakata kao što sam imao sa Partizanom. Partizanu sam bio bliži, umalo da pređem tamo kad je Željko bio trener. Da nisam otišao u Barselonu iz Jugoplastike, verovatno bih došao u Partizan. Imao sam neverovatnu ponudu od Zvezde 2000. godine, ali sam bio povređen i nisam imao želju. Nisam hteo da mešam zbog politike, zbog toga sam otišao iz Splita. Verovatno bih imao mnogo para sad na računu“, rekao je nekadašnji košarkaš Čapljine, Čelika, Jugoplastike, Barselone, PAOK, Real Madrida, Virtusa, Efes Pilsena, Barselone i Fortituda.

Savić je izložio svoj plan po dolasku među crno-bele.

Hteo bih da se zahvalim Ostoji na ukazanoj prilici i mogućnosti da radim u Partizanu. Ne bih se osvrtao na rezultate, već bih hteo da pričam o budućnosti i mojoj viziji Partizana. Želeo bih da se Partizan vrati na svoje mesto i na stare staze, da iskoristimo taj brend Partizana. Nisu problem ni stranci, ni domaći igrači, već moramo da razmišljamo o tome da sastavimo ekipu od igrača koji imaju taj duh i znaju šta je duh Partizana. U nekom trenutku sve krene nizbrdo, tako i ova sezona Partizana. Najbitniji čovek u klubu je trener, to je moje lično mišljenje. Ja sam bio spreman da dam 15, 20 odsto budžeta za trenera. Dobar trener će uvek i od prosečne ekipe da napravi dobar tim, kao što će i loš trener od vrhunske ekipe napraviti loš tim. Tu moramo da donesemo dobru odluku. Niko ne može da bude iznad igrača, posebno uprava. Moramo da napravimo mlade igrače. Deca nam odlaze, a to je povezano nekoliko raznih razloga. Mi moramo da se postavimo na način da ako taj igrač hoće da napravi karijeru u Srbiju, da mu mi to pružimo. Pravi primer vam je Bogdan Bogdanović. Teren ne laže. Moramo da napravimo hibridni model. Da dolaze i mladi i iskusni igrači.“

Govorio je Savić i o tome šta ga je motivisalo da se vrati u srpsku košarku.

Prošle godine sam doneo odluku, kada sam bio sa Željkom Obradovićem na večeri, tada sam video da mi nedostaje taj stres da li si dobio ili izgubio utakmicu, tad sam video kolika mi je želja. Verujem da je za 99% ljudi iznenađenje. Vratio sam se u našu košarku jer su svi sportski radnici meni kao porodica, imamo neki familijarni odnos. Posebno što niko nije ružnu reč o svom bivšem klubu, šta god bilo, da li mu se duguju pare ili šta već… Sa Ostojom sam rešio sve za pet dana“, zaključio je novi sportski direktor crno-belih.

Savić (54) na funkciji sportskog direktora Partizana nasledio Nikolu Lončara, koji je nedavno napustio crno-bele.

Komentari

Vaš komentar