SC Derbi bolji od Mege, može li do plej-ofa?

SC Derby

Košarkaši SC Derbija uspeli su u odloženom meču 14. kola ABA lige da pobede Megu sa 83:62 pa sada imaju skor 8-10, isto kao i Mega. Popularni „studenti“ iz Podgorice su kao primarni cilj postavili opstanak u elitnom društvu, a sada se postavlja pitanje – da li izabranici Andreja Žakelja mogu do plej-ofa.

Najefikasniji u sastavu SC Derbija, bili su Flečer Megi sa 17, Kenan Kamenjaš sa 15, Andrija Slavković sa 11, Nikola Pavlićević sa 10 poena, četiri skoka i sedam asistencija. Kod Mege, bolji od ostalih, bili su Matej Rudan sa 21, Nikola Jović sa 11 i Skuči Smit sa devet poena.

Prvo poluvreme je donelo obostrano lošu igru, protkanu greškama i promašajima na obe strane parketa. Mega je imala 13 izgubljeni lopti, SC Derbi devet. Mega je za tri poena šutirala 3-10, a SC Derbi je promašio devet slobodnih bacanja, ali je uprkos tome, vodio sa 37:30.

SC Derby

U igri po principu trči i šutiraj, manje grešaka i više smirenih igrala je imao tim iz Podgorice. Prevagu na tasu popularnih „studenata“ na kraju druge deonice, doneli su Flečer Megi i Andrija Slavković sa po 11 poena. Kod Mege, raspoloženi za igru u napadu, bili su Nikola Jović i Matej Rudan sa po sedam poena.

U nastavku meča, SC Derbi je uspeo da pobegne na 44:33, Mega se vrlo brzo vratila u meč – 47:51, ali je usledio novi nalet Podgoričana za 60:49. Sa zvukom sirene, Matej Rudan je pogodio trojku, pa su izabranici Vladimira Jovanovića u poslednji kvartal ušli se deficitom od osam poena.

SC Derby

Međutim, tokom završne deonice, na parketu je postojala samo jedna ekipa – SC Derbi. Mega je srljala iz greške u grešku, Podoričani to umešno kažnjavali lakim poenima iz tranzicije, a posle trojke Milića Starovlaha na nešto više od tri minuta pre kraja, bilo je jasno da je sve gotovo, jer je na semaforu pisalo 73:54 za SC Derbi.

U narednoj rundi ABA lige, SC Derbi gostuje ekipe Borca iz Čačka, dok Mega ostaje u Podgorici, gde je očekuje duel sa ekipom Budućnosti.

Komentari

Vaš komentar