SC Derbi grabi ka TOP 8, Mornar u problemu

SC Derbi/Filip Roganović

Košarkaši SC Derbija pobedili su Mornar u 18. kolu ABA lige sa 94:74, pa trenutno imaju skor 9-9, dok Barani, uz utakmicu manje (protiv Igokee na svom parketu), imaju skor 5-12. SC ide ka plej – ofu, dok Barane očekuje borba za opstanak u elitnom društvu.

Najefikasniji u sastavu SC Derbija bili su Danilo Tasić sa 20, Andrija Slavković sa 16, Mateo Drežnjak sa 14, Emir Hadžibegović sa 12, odnosno Loren Džekson sa 10 poena. Kod Mornara, Marko Pecarski, Kristijan Džons i Gregor Glas u postigli po 12, a Radovan Đoković 11 poena.

SC Derbi/Filip Roganović

SC Derbi je posle ravnopravne igre na početku meča, serijom 10:0, uspeo da stigne do 26:14, a Mornar je u samoj završnici ovog perioda igre uspeo da svede deficit na osam poena – 21:29. Do kraja prvog poluvremena, obe ekipe su dosta grešile, SC je imao kapital od 15, a na kraju druge deonice kapital od 12 poena – 49:37.

SC Derbi/Filip Roganović

Raspoloženi za igru u napadu kod tim iz Podgorice, bili su Danilo Tasić sa 12, Andrija Slavković sa devet, odnosno Loren Džekson i Emir Hadžibegović sa po osam poena. Kod Barana, Gregor Glas je postigao osam, Radovan Đoković i Kristijan Džons po sedam poena.

U nastavku meča, Mornar je uspeo da svede deficit na četiri poena – 52:56, ali je usledila reakcija SC Derbija koji je uoči poslednjeg kvartala vodio sa 68:58. Mornar je nastojao da stigne do egala i neizvesne završnice. Međutim, posle trojki u režiji Danila Tasića i Andrije Slavkovića, SC Derbij je pobegao na 76:60, a pitanje pobednika je rešeno.

SC Derbi/Filip Roganović

U narednoj rundi ABA lige, Mornar će ugostiti ekipi MZT Skoplja, dok će SC Derbi na svom parketu odmeriti snage sa ekipom Mege.

Komentari

Vaš komentar